Alege-ți o nouă limbă străină de studiat!

Trebuie să fii deja un bun vorbitor de engleză pentru că, pe piaţa muncii, această limbă a devenit de mult o cerinţă indispensabilă. Însă, pentru a-ți asigura un job cât mai avantajos și pentru a te detaşa de restul competitorilor, ai cu siguranță nevoie de o a 2- a limbă străină vorbită la un nivel foarte bun. Iată-te, aşadar, la început de drum într-un nou proces de studiu.

Pentru că vorbeşti engleza, ca tipologie limbă germanică și foarte diferită de structura limbii române, ai multiple avantaje ca, de pildă, faptul că ai acceptat un alt tip de gramatică, ai asimilat un vocabular distinct şi, desigur, ai aflat toate particularităţile noii limbi.

Însă cum alegi următoarea limbă străină pe care să o înveţi?

În primul rând, trebuie să fii sincer cu tine însuţi. Timpul este una dintre cele mai preţioase resurse ale tale, deci cât de mult timp te-ai decis să investeşti în învăţarea unei limbi străine? Un an, doi… sau poate chiar 3?

Un alt lucru demn de luat în seamă este cât de apropiată este această nouă limbă de limba ta nativă. Complexitatea limbii alese este, de asemenea, un factor esenţial ce ar trebui să îţi solicite atenţia.

Cel mai uşor de studiat sunt spaniola, portugheza, italiana şi franceza, limbi destul de apropiate de română, așa că nu surprinde faptul că se află pe lista celor mai accesibile limbi străine. Însă, pentru vorbitorii de limbă engleză, achiziţionarea bagajului informaţional specific unei limbi germanice îi ajută să studieze fără mare efort şi limbile olandeză, suedeză şi norvegiană. Pentru a atinge un nivel bun de limbă sunt necesare în jur de 600 de ore de studiu.

Limbile ce necesită un efort moderat pentru a fi învăţate sunt limba germană, destul de diferită de limba engleză şi cu dificultăţi în procesul de studiu, dar şi limbile hindusă, greacă, turcă, poloneză, finlandeză şi rusă, necesare, în aceste cazuri, peste 1000 de ore de studiu pentru a atinge un nivel mai mult decât satisfăcător de limbă.

Araba, japoneza, chineza si coreeana sunt limbile dificil de învățat căci fiecare are alfabet propriu, sunete complet noi și diferite nu numai de limba română, dar şi de limba engleză, celelalte diferenţe însemnate fiind cea culturală şi modalitatea de pronunţie a cuvintelor (învăţarea unor sunete noi este o provocare destul de mare pentru vorbitorii adulţi). În acest caz, dupa două mii de ore de studiu se atinge un nivel de limbă apreciat, fapt grăitor în ceea ce privește complexitatea limbilor străine menționate.

Iar pentru că unul din cele mai importante aspecte este locul unde studiezi această nouă limbă, indiferent pe care anume alegi să o studiezi, echipa Echo este pregătită să te ajute în drumul spre un nivel aproape nativ de cunoaștere. Asigurăm resursele adecvate studiului precum şi traineri profesioniști care să sprijine cursantul în drumul lui spre succes.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55