Cum alegem furnizorul de cursuri

Pe piața din România au apărut foarte multe centre de limbi stăine menite să vină în întâmpinarea nevoilor de cunoaștere ale oamenilor.
La o simplă căutare pe internet, găsim o listă de centre de limbi străine din care trebuie să alegem cursul care ni se potrivește cel mai bine și centrul care corepunde cerințelor noastre.

Care sunt cele mai importante criterii de alegere a furnizorului /cursului potrivit?

Aceasta este o întrebare la care cu sigurantă nu ați găsi un raspuns complet prea ușor. În cazul în care ați făcut o alegere bună, acesta este rezultatul mai multor încercări. Excludem pentru puțin varianta în care cursul a fost recomandat de o persoană de încredere.

În cele ce urmează, aș vrea să punctez câteva aspecte importante în alegerea furnizorului de cursuri.
De cele mai multe ori, oamenii sunt atrași de renumele centrelor de limbi străine cunoscute pe piață, fără să-și dea seama că acesta nu este cel mai important reper. Categoric, are și el importanța lui, însă nu reputația primează.

Cel mai important criteriu în alegerea centrului de limbi străine îl reprezintă trainerii. Aspect foarte important, deoarece experiența lor și studiile de specialitate vă pot face să dobândiți un interes aparte pentru limbile străine și să aveți rezultatele mult dorite.
Aici ați putea să îmi spuneți că nu puteți avea informații despre trainer, însă fiecare centru de limbi străine vă poate oferi câteva informații generale despre traineri și chiar vă poate invita la o sedință de curs demonstrativă, susținută de profesorul care urmează să preia cursul și la care v-ați înscris.

Pe lângă trainerii cu experiență, sunt foarte importante și manualele de curs, deoarece acestea trebuie să fie foarte bine strucurate, astfel încât cursanții să poată discuta pe diverse teme de interes, iar structurile gramaticale să fie presărate ușor în timpul sedinței de curs. De obicei, predarea anumitor timpuri verbale nu prezintă foarte mare interes pentru cursanți, aceștia preferând conversațiile în locul noțiunilor gramaticale. Tocmai pentru a evita astfel de situații, este bine să ne asigurăm că orele de curs nu vor fi plictisitoare pentru cursanții noștri.

La fel de important în alegerea furnizorului de cursuri, în cazul în care cursurile nu se susțin la sediul companiei, este locația de desfăsurare a acestora. Locațiile aflate într-o zonă accesibila se bucură de un real succes.

Odată ce aveți un trainer bun, un manual pe măsură, iar centrul este situat într-o zonă accesibilă, nu vă rămâne decât să fiți întâmpinați de o echipă tânără și prietenoasă, care să vă raspundă la toate întrebările.

În cazul în care criteriile dumneavostră corespund cu cele scrise mai sus, nu vă rămâne decât să accesați www.theecho.ro și să vă alegeți cursul potrivit.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55