Cum își selectează companiile angajații

La o scurtă privire aruncată pe CV- urile de astăzi, ne putem da seama care sunt limbile străine pe care le cunosc posibilii angajați…sau pe care și-ar dori să le cunoască :-). Pentru că mulți candidați își evaluează eronat cunoștințele de limbi străine, ori, mai grav, pentru că pur și simplu adaugă multe informații neadevărate doar din dorința de a avea un CV complex, tot mai multe companii au decis să-și testeze lingvistic candidații.
Considerăm că, în primul rând, în momentul în care se precizează, în CV-uri, un anumit nivel al cunoștințelor de limbă străină, este mai bine dacă informația este corectă și reală, mai ales dacă aplicația este pentru un job care necesită utilizarea curentă a limbii respective. Oamenii de dincolo de aplicațiile noastre pentru job-uri contează pe cele spuse de noi, investesc timp, oameni și altfel de resurse.
Să ne imaginăm că știm doar limba engleză. O cunoaștem bine, ne putem descurca în orice situație conversațională. Ar fi oare vreo rușine să menționăm în CV-uri că este singura limbă străină cunoscută? Bineînțeles, nu. Această atitudine este evident, “politically correct” :-), mult mai bună decât dacă specificăm că știm limba spaniolă doar pentră că înțelegem telenovelele, sau pretindem că avem noțiuni de limba arabă doar pentru că avem un prieten de origine arabă cu care ieșim la cafea și care ne mai învață câteva cuvinte.
Pornind de la aceste situații, din ce în ce mai multe companii au decis să-și testeze viitorii candidați, iar noi, Centrul Echo, facem audit lingvistic pentru viitorii angajați. Testarea nu durează mai mult de 15 minute iar în urma unei discuții cu evaluatorul, candidatul primește un calificativ conform Cadrului European de Referință. Compania va primi o apreciere a nivelului real de limbă străină și va fi informat dacă posibilul angajat poate suferi o îmbunătățire a cunoștințelor sale; nu puține au fost cazurile în care aceștia aveau un nivel B1, iar postul pentru care aplicau neceșita cunoașterea limbii la nivel B2 ori chiar C1.
Pe toți oamenii care aplică la jobul ideal și ar vrea să se descrie ca fiind mai buni cunoscători de limbă engleză, ori pe toți aceia care vor să pună bazele gramaticii spaniole și să-și completeze noțiunile de vocabular ascultate în filme cu scrierea lor corectă, chiar și pe cei care vor să își înțeleagă prietenii străini și să apeleze la ajutorul lor în învățarea unei alte limbi, îi sfătuim să se înscrie la cursuri de limbi străine la Echo. Au, astfel, posibilitatea de a-și ridica nivelul de limbă pentru a-l putea îmbunătăți în timp citind cărți, ziare, reviste în limba respectivă sau urmărind filme fără subtitrare. Dacă studierea limbii este la început, au cu certitudine nevoie de un trainer care să îi coordoneze și să îi ajute să asimileze noțiunile necesare utilizării cu succes a limbii respective.
Adăugăm și că nu trebuie să vă fie teamă de ceea ce sunteți ci să începeți să fiți siguri de ceea ce vreți să deveniți, pentru că, mai ales dacă vine vorba de studiu, nimic nu este de neajuns!

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55