Cum ne corectăm singuri greşelile?

Una din cele mai des întâlnite probleme ale adulților care învaţă o limbă străină nouă este cea a corecţiei vorbirii. Majoritatea oamenilor se tem că, odată ieşiţi de la cursul de limbi străine, unde corectarea greşelilor este făcută de trainer, nu vor reuşi să vorbească în mod corect limba studiată.

Însă pentru a şti cu adevărat o limbă străină, trebuie să ştii să îţi corectezi greşelile, scrise sau vorbite, de unul singur, nu este aşa?

Aşadar, cum reuşim să ne perfecţionăm această abilitate?

Pentru început, ai putea să te focusezi pe observarea şi corectarea greşelilor altor vorbitori. Poţi face acest lucru, atât în timpul cursului, dar şi acasă, prin exerciţii online. Încearcă să observi care este capcana în care cad majoritatea oamenilor şi cum o poţi evita.

Îţi poţi găsi un partener de studiu, iar cu ajutorul lui vei avea ocazia atât să îţi corectezi propriile greşeli, cât şi să observi și să corectezi greşelile pe care el le face.

Încă un mod util prin care poţi scăpa de greşelile de limbă pe care le faci cel mai des este să le notezi pe un carneţel pe care să îl consulţi de fiecare dată când eşti pus în situaţia de a folosi structura de limbă problematică. În scurt timp vei observa că greşelile pe care le făceai adesea înainte acum sunt uşor de evitat.

Dacă ai de scris în limba respectivă, nu ezita să compui un articol pe cont propriu. Dacă încă nu te simţi îndeajuns de încrezător în cunoştinţele tale de limbă, poţi conta şi pe ajutoarele pe care tehnologia ţi le oferă, însă, în final, prezintă-i trainerului ce ai scris pentru a ţi se oferi alternativa corectă.

Urmând aceste sfaturi, în scurt timp vei reuşi să îţi dai seama singur când o anumită structură nu sună tocmai corect şi te vei putea corecta pe loc.

Abilitatea de a evidenţia o formulare corectă în comparație cu una greşită îţi va veni în ajutor nu numai în vorbirea şi scrierea corectă, ci şi în eventualitatea în care vei avea de susţinut un examen de limbă străină, fiindcă exerciţiile de genul “Correct the mistake” sunt unele din preferatele examinatorilor!

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55