De ce e importantă evaluarea de nivel la începutul și de-a lungul cursurilor?

Mi se întâmplă adesea să particip la întâlniri cu oameni de resurse umane de la diverse companii, mici și mari, sau cu angajații acelorași companii care încearcă să mă convingă că testarea inițială de nivel nu e importantă. Chiar nu înțeleg de ce, în contextul în care Echo oferă aceste testări și raportul inițial de evaluare gratuit, ne este refuzată o grupare corectă și firească a viitorilor cursanți.

Evaluarea inițială este extrem de importantă pentru că în primul rând, ne ajută pe noi să testăm nivelul scris și vorbit al viitorului cursant Echo; ne ajută pe noi să împărțim cursanții în grupe iar componența grupelor să fie cât mai omogenă. Ne ajută să avem o imagine cât mai clară a viitorilor cursanți și în acest fel, să îi cunoaștem.

Consider foarte important ca pe parcursul evaluării inițiale, trainerul alocat cursului să fie prezent – acesta va putea cu ușurință să identifice nevoile de comunicare ale cursanților din primul moment și astfel nu va mai “irosi” prima ședință pentru acest aspect.

Vă întrebați probabil de ce este nevoie și de evaluarea intermediară și de ce după aproximativ o lună și jumătate, mai e nevoie de încă o testare; pe de o parte, evaluarea de mijloc ne ajută pe noi, trainerii să vedem un minim progres de-a lungul acestor ore și pe de alta, îl ajută pe cursant, nu neapărat conștient, să înțeleagă ce noțiuni a parcurs, de ce noțiuni mai are nevoie ca să poată să comunice în limba pe care o studiază.

Și evaluarea finală este importantă pentru că e încununarea a ceea ce ai făcut de-a lungul unui întreg modul Echo (42 de ore) și pentru că ne dă și nouă, trainerilor Echo si ție ca și cursant o idee asupra a ceea ce ai de făcut în viitor, dacă e cazul să continui și mai ales cu ce modul.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55