Despre dragoste, indiferent de naționalitate

În ultimele săptămâni, am auzit tot soiul de păreri cu privire la sărbătorile cele mai importante din această lună, Valentine’s Day și Dragobete.

Acestea sunt opuse doar în măsura în care există persoane care preferă să celebreze Valentine’s Day și persoane care preferă Dragobetele. Indiferent de alegere, însă, din punctul meu de vedere, oricine are nevoie de o sărbatoare specială pentru a oferi o un mic cadou unei persoane dragi din viața sa.
Și știți ce este cel mai interesant? Faptul că, dincolo de orice contrast, dragostea nu ține cont de vârstă și nici de naționalitate. În plus, sunt foarte multe persoane care își găsesc jumătatea peste hotare, și, astfel, ajung să sărbătorească o zi cu aceeași semnificație, în doua moduri diferite.

Vă propun o incursiune în opțiunile de sărbătorire a Zilei Iubirii în câteva dintre cele mai importante țări.

“Ziua Îndrăgostiților se sărbătorește în multe țări de pe globul pământesc. Fiecare țară își exprimă iubirea în felul ei.
Franța este o țară tradițional catolică iar Valentine’s Day este cunoscut drept Sfantul Valentin și este sarbatorită ca în restul țărilor occidentale. În țări precum Norvegia și Danemarca, 14 februarie este cunoscut ca Valentinsdag. Nu este sărbătorită pe scară largă, dar mulți oameni își fac timp pentru a-l petrece într-un mod romantic cu partenerul de viață sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.
În Suedia, aceasta sărbatoare este numită Ziua tuturor inimilor cu toate că nu este o sărbătoare oficială. În Slovenia, un proverb spune că Sfântul Valentin aduce cheile rădăcinilor, așa că pe 14 februarie plantele și florile încep să crească. Ziua îndrăgostiților a fost sărbatorită ca ziua în care încep lucrările în vii și pe câmpuri. Este de asemenea spus că păsările se căsătoresc în această zi. Cu siguranță, numai de curând este sărbătorită ca Ziua Iubirii.
În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobetele de pe 24 februarie. Este numit după un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi găsit și în cuvântul românesc dragoste.
De câțiva ani, România a început să sărbătorească și Valentine’s Day, deși deja avea prin Dragobete o sărbătoare tradițională. Aceasta a dus la un val de critici din partea mai multor grupuri, persoane reputate, instituții.
În Turcia, Valentine’s Day este numai Sfântul Gregor care se traduce prin Ziua Inimilor Dragi/Dulci.
În Brazilia, ziua înamoraților sau ziua iubitului/iubitei este sărbătorită pe 12 iunie, când cuplurile își dau cadouri cum ar fi: ciocolată, felicitări și, de obicei, un buchet de flori. Aceasta a fost aleasă ca ziua înainte de Sfântul Anton, cunoscut aici ca sfântul căsătoriei, când multe femei singure realizează ritualuri populare pentru a găsi un soț bun sau iubit.
În Columbia, Ziua Iubirii și a prieteniei este sărbătorită în a treia vineri și a treia sâmbătă din septembrie, datorită scopurilor comerciale. În această țară, prietenul secret este o tradiție foarte populară si presupune desemnarea unui cadou secret fiecarui participant (asemănător tradiției de Crăciun- Moș Crăciun Secret). În Mexic, ziua iubirii și a prieteniei este sărbătorită asemănător ca în Columbia dar pică în altă dată.
Datorită unui efort de marketing concentrat, Valentine’s Day a apărut și în Japonia și Coreea ca o zi în care mai mult femeile și mai puțin bărbații dăruiesc bomboane, ciocolată și flori. A devenit o obligație ca multe femei să dăruiască ciocolată tuturor colegilor bărbați. În Japonia este cunoscut ca giri-choko, de la cuvintele giri – obligație și choko – ciocolată. Aceasta contrastează cu honmei-choko, ciocolata dată persoanei iubite. Prietenii (mai ales fetele) pot schimba între ele tomo-choko…ca între tomo-prieteni. Prin efort de marketing susținut, o zi reciprocă, Ziua Albă, a apărut. Pe 14 martie bărbații sunt așteptați să întoarcă favorul celor care le-au dat ciocolate de Ziua Îndragostiților. La început, cadoul de retur trebuia să fie o bezea sau o ciocolata albă, de unde și numele de Ziua Albă. Însă, acum, lenjeria a devenit un cadou foarte comun. În cultura chineză, există un omolog al Zilei Îndrăgostiților numită Ziua Șaptelor, potrivit legendei Ciobanului și Tesatoarei Menajera care s-au găsit în Rai în ziua a șaptea a lunei a șaptea a calendarului lunar.”( sursă Wikipedia)

Așadar, după cele citite în rândurile de mai sus, ne-am convins că iubirea nu tine cont de religie și că fiecare tară acorda o atenție deosebită oricarei zile care celebrează dragostea.

Tocmai de aceea, fiecare persoană este libera să aleagă ce i se potriveste mai bine, dar să nu uite să-si exprime sentimentele.

Pentru că ne place să sarbatorim și ne place să o facem în stitul nostru, adică în stilul limbilor străine, Echo vă invită la un mic concurs, detalii pe: pagina noastră de Facebook

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55