Engleza pentru începători

Astăzi vreau sa vă scriu din perspectiva unui cursant care dorește să studieze o limbă străină, dupa ce la o scurtă analiză a site-urilor de specialitate nu am putut lua o decizie. Pe unul dintre site-urile de specialitate am aflat că la un curs de limba engleză, nivel începător, cursantul este încurajat să se exprime în limba engleză, și pe deasupra este și capabil să redacteze texte în limba engleză.
Din cunoștintele mele, la un curs de limba engleză, nivel începător, nu prea ești capabil să redactezi texte – pentru început rămân alcătuirea propozițiilor și numai ulterior a frazelor.
În primul rând, oamenii trebuie să înțeleagă că un curs de începător se adresează persoanelor care nu au mai studiat niciodată limba respectivă și nu dețin absolut nicio noțiune.
Încă de la prima oră, cursanții trebuie să se familiarizeze cu alfabetul și cum se citește acesta. Apoi, se învață numerele cu ajutorul cărora se poate spune vârsta, data la care are loc cursul și cu sigurantă și ora. Treptat, cursanții învată să se prezinte și astfel să se cunoască mai bine. Și, step by step, vin foarte multe lucruri.
La partea de gramatică se studiază: substantivele, pronumele personale, adjectivele posesive, genitivul, prezentul simplu, adverbele de frecvență, prepozițiile de loc, trecutul simplu, prezentul continuu, modalul “can” și viitorul.
Categoric că pe perioada unui modul se dezvoltă și vocabularul, însă, dacă suntem cu toții sinceri cu noi înșine, vom vedea că ne este destul de dificil să redactăm texte în limba engleză și să purtam conversații dacă avem un nivel începător de cunoștințe. Din punctul meu de vedere, aceste lucruri sunt destul de greu de atins la începutul călătoriei de cunoaștere a unei alte limbi, cu atât mai mult dacă este studiată într-un grup.
Însă, lucrurile se schimbă în cazul cursurilor de limba engleză, variantă individuală. Evoluția poate să fie una mai rapidă și eficientă, în mod special când cursantul are și o motivație.
Și, de cele mai multe ori rezutatele sunt foarte bune și datorită faptului că atenția trainerului este alocată unui singur cursant, iar dacă noțiunile au fost înțelese de cursant se poate merge mai departe, cu cele mai grele noțiuni, fără probleme. Un alt aspect la fel de important este, ce-i drept, și personalitatea individului. Există cursanți care se simt mai motivați în cadrul cursurilor de grup, datorită spiritului de competiție, pe când alții se inhibă și optează pentru cursurile individuale.

Centrul Echo oferă atât cursuri în varinată individuală cât și în varinată grup. Module de 42 ore, respectiv 28 ședinte a câte 1.5 ore. Din data de 26 noiembrie, Echo a pregătit un curs de limba engleză, nivel începător, variantă grup, luni și miercuri, de la 19.15 la 20.45. În cazul în care acest curs se pliază pe programului dumneavoastră, vă așteptăm la sediul nostru, Bd. Pache Protopopescu, nr.56, pentru înscriere. Pentru cursurile în variantă individuală vă puteți alege dumnaevoastră programul, in funcție de disponibilitatea dumneavoastră și a trainerului, iar acestea pot începe oricând.

Pentru a avea cele mai bune rezulate, vă recomand să optați pentru cursul care vă reprezintă cel mai bine, în variantă individuală sau în grup, să alocați timp studiului individual și să nu faceți pauze foarte lungi între cursuri. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55