Este important să lucrăm cu pasiune!

Tot mai mulți tineri absolvenți de facultate activează în domenii complet diferite față de cele pe care le-au studiat în cadrul facultații din diverse motive, fie salariul nu este pe măsura efortului depus, fie programul nu se pliază pe nevoile lor și ș.a.m.d. În zilele noastre, este mai important să te pricepi la cât mai multe lucruri sau să cunoști cât mai multe limbi străine, decât să ai o diplomă în domeniul în care profesezi. Problemele încep să apară în momentul în care, unii dintre noi, nu suntem făcuți totuși pentru o anumită meserie și o facem doar pentru bani.
Oare avem nevoie de pasiune pentru a avea un salariu? Ei bine, am aflat că da, avem nevoie de ea pentru ca lucrurile să iasă cum ne-am dorit sau cum se așteaptă cei din jurul nostru și pe care, cu siguranță nu am vrea să îi dezamăgim. Trebuie să fim conștienți de faptul că suntem niște oameni cu sentimente, nu niște mașini, și ar trebui să activăm în domenii în care ne face plăcere, pentru ca lucrurile din viața noastră să aibă sens și culoare. Desigur că acest lucru nu se poate aplica în toate cazurile, însă munca oamenilor pasionați este cu mult mai bună decât a celor nepasionați.
Sunt sigură că mulți dintre voi își amintesc de doamna educatoare de la grădiniță, de care eram toți îndragostiți. Doamna cu părul lung și negru, ochii mari, albaștri și plini de bunătate, pe care o divinizam și o ascultam mai mult decât o faceam în cazul părinților noștri. Apoi influența învățătoarei care te chinuia cu orele de limba română când noi eram pasionați de matematică și, cu toate acestea, am avut numai 10 la limba română, doar pentru că doamna învățătoare avea un stil propriu ce ne făcea să învățam toate lecțiile predate.
Consider că profesorii au un rol foarte important în viața nostră, fie că suntem sau nu conștienți de acest lucru, indiferent de vârsta pe care o avem.
Am avut ocazia să cunosc profesori de limbi străine pasionați de munca lor, care, după finalizarea unui curs de grup sau individual, primeau numai feedback-uri pozitive din partea cursanților, iar aceștia se reînscriau la nivelurile imediat următoare.
Acest lucru demonstra că ei sunt foarte bine pregătiți, au spirit de echipă, sunt interactivi și au știut să vină în întampinarea nevoilor cursanților.
Tocmai de aceea, consider că, este foarte important să lucrăm cu pasiune iar atitudinea noastră poate aduce zâmbete și bucurii în viața semenilor și, cine știe le poate schimba chiar și viața.Așadar, eu îi sfatuiesc pe tinerii noștri să se orienteze spre specializările pe care cred că le vor profesa și care cred că le pot asigura un viitor.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55