La o mică șuetă cu Viviana Enache

1. O scurtă prezentare, ce crezi că ar trebui să știe despre tine cei care ne citesc?

Sunt din București, am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, secția engleză-franceză și sunt membru în echipa Echo de cinci ani. Predau limba engleză și româna ca limbă străină. În timpul liber îmi place să merg la film, să citesc, să ascult muzică și nu în ultimul rând să călătoresc.

2. De ce ai ales meseria de trainer?

Înainte de colaborarea cu Echo am lucrat timp de doi ani cu copiii. Activitatea mi-a adus multe satisfacții, dar să lucrez cu adulții mi se pare o provocare mai mare. Îți permite să lucrezi cu niște caractere deja formate de la care tu însuți poți învăța lucruri noi.

3. Cum a schimbat colaborarea cu Echo viața ta profesională?

Colaborarea cu Echo mi-a dat șansa să lucrez cu oameni deosebiți cu care nu aș fi putut să intru în contact în alt context. Am lucrat cu corporații importante, dar și cu tineri de la cursuri open dornici să-și perfecționeze limba engleză într-un mediu plăcut.

4. Știu că ai foarte multe cursuri la companii, chiar și la Ambasadă, cum este să lucrezi cu străinii?

Să lucrezi într-un mediu multicultural reprezintă o provocare continuă. Trebuie să ai capacitatea de a te adapta la o altă cultură și la așteptări diferite.

5. Așteptările străinilor sunt diferite de cele ale românilor?

Sunt diferite în măsura în care, pe lângă o pregătire profesională solidă, cursanții străini așteaptă și o abordare a lecțiilor mai structurată și elaborată în avans.

6. Cât de importantă este relația dintre trainer și cursant ?

Din punctul meu de vedere este important să construiești o relație bună cu un cursant, bazată în primul rând pe respect reciproc. Desigur, există și momente mai dificile, când trebuie să dai dovadă de răbdare și flexibilitate. Rezultatele efortului se reflectă și în decizia cursanților de a continua cu un nou modul.

7. Ne poți prezenta o situație amuzantă prin care ai trecut, la o ședință de curs?

Au fost multe situații amuzante de-a lungul timpului rezultate din folosirea greșită a unor cuvinte, a cazurilor Acuzativ și Genitiv (în cadrul cursurilor de limba română) sau la participarea din greșeală la altă grupă.

8. Care sunt planurile tale de viitor?

Aș vrea să mă perfecționez în continuare pentru a face cursuri din ce în ce mai bune. De asemenea, mi-ar plăcea să mă implic mai mult în activitatea de teacher training.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55