La un ceai fierbinte cu Laura Trifan

1. O scurtă prezentare, ce crezi că ar trebui să știe despre tine cei care ne citesc?

Mă numesc Laura Trifan, am 28 de ani și sunt trainerul vostru de limba engleză. De asemenea, sunt traducator și interpret. Fac parte din echipa Echo de 7 ani. Am două mari pasiuni: limba engleză și grija pentru animale. Îmi iubesc meseria și mă dedic ei. Îmi place să călătoresc în străinătate și în același timp să descopăr în permanentă lucruri noi, dar și să cunosc oameni noi.

2. De ce ai ales meseria de trainer?

Probabil că voi începe cu un cliseu, dar meseria m-a ales pe mine. Încă din clasa a II–a, mi-a plăcut limba engleză foarte mult. Am dezvoltat o pasiune pentru ea și mi-am dorit să fac ceva care implică folosirea ei. Cu timpul, am învățat că simți o satisfactie foarte mare nu numai când știi să folosești foarte bine o limba straină, ci și când îi vezi pe cei care îți sunt cursanți că reușesc la rândul lor să o folosească din ce în ce mai bine.

3. Cum a schimbat colaborarea cu Echo viața ta profesională?

Mi-am început și mi-am dezvoltat viața profesionala la Echo. Lucrez pentru Echo încă din anul al III-lea de facultate. In tot acest timp, am învățat multe lucruri atât din punct de vedere profesional, cât și personal. M-am format ca profesionist în cadrul echipei Echo și sunt încă în formare, pentru că din punctul meu de vedere întotdeauna vor fi lucruri noi de învățat și aflat. ‘The more you know, the more you need to find out’.

4. Ne poți prezenta o situație amuzantă prin care ai trecut, la o ședință de curs?

Există multe situații amuzante în timpul cursului. Fie că este vorba despre o glumă spusă în limba engleză sau despre o experiență împărtașită, fie că este vorba despre un cuvant sau un timp verbal folosit incorect pe tema căruia ne amuzam împreună și pe care apoi îl corectam și îl explicăm.

5. Grupele tale de engleză sunt foarte încânate de modalitatea de predare și de faptul că râd foarte mult, cum reușești să menții o atmosferă așa de relaxantă și cu toate acestea să îi inveți așa de multe lucruri?

Cred că pentru a fi un trainer bun trebuie să păstrezi echilibrul perfect între o lecție susținută eficient și atmosfera deschisă în care ea se desfasoară. Sunt concentrată când predau, dar și relaxată și îmi doresc ca pe chipul cursanților mei să se citească aceleași lucruri. De asemenea, mă simt foarte mândră în momentul în care cei care participă la cursuri îmi spun că au vorbit în limba engleză mai mult, că au luat note mai bune la examene / la școală sau se simt mai siguri pe cunoștințele lor de limba engleză. Când faci un lucru cu plăcere, îți iese mai bine și ești mult mai implicat și dedicat, iar acest fapt este vizibil nu numai în rezultatele bune ale cursanților la testele intermediare / finale, dar și în dezvoltarea capacității lor de a se exprima corect și fluent.

6.Ai o grupă numai de fete care mi-au comunicat că datorită atitudinii tale au reușit să comunice fară inhibiții în limba engeză, ce le recomanzi celor care studiază această limbă?

În primul rând, să se înscrie la un curs conceput special pentru nevoile și cunostințele lor, care să fie susținut de un trainer experimentat și talentat. În al doilea rând, să vină cu mintea deschisă și cu încrederea că vor progresa în studiul limbii engleze. Last but not least, să aibă rabdare și să fie conștienți că au nevoie să investească timp și efort pentru a-și atinge obiectivele. ‘Practice makes perfect’este o zicală adevarată pentru oricine care se inițiază sau se perfecționează într-un domeniu.

7. Cât de importantă este relația dintre trainer și cursant ?

Pentru mine această relație este ‘simbiotică’. Nu poate exista un cursant satisfăcut fără ajutorul unui trainer calificat , dupa cum nu poate exista un trainer apreciat fără un cursant motivat și entuziast. It’s a ‘win – win’ situation.

8. Care sunt planurile tale de viitor?

Îmi place întotdeauna să accept noi provocări și încerc mereu să mă autodepășesc. Îmi doresc să am posibilitatea să demonstrez că pentru mine nimic nu este prea dificil sau imposibil de realizat. Motto-ul meu în viată este ‘Where there’s a will, there’s always a way.’

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55