Memoria în studiul unei limbi străine

Când vine vorba de învăţatul unei limbi străine, întotdeauna este nevoie să apelezi din plin la puterea de memorare. Însă problemele apar când tehnica memorării cuvintelor dintr-o limbă străină este aplicată fără a fi înțeles mecanismul din spatele formării unor structuri coerente. E de datoria trainer-ului să explice în mod clar cum se ajunge de la cunoașterea vocabularului izolat la comunicare concisă și, cu toate că învăţatul unor liste de cuvinte ar putea fi o idee atractivă și părea o soluție rapidă, nu acesta este scopul unui curs de limbi străine.

Ca atare, la Echo, pattern-urile şi tricurile pe care le poți deprinde în studiul unei limbi străine sunt elemente importante cu care ne dorim să rămâi. Credem că memoratul excesiv nu face decât să suprasolicite memoria de scurtă durată, pentru ca, apoi, informaţia să dispară. De aceea, ne propunem ca cel ce studiază să se poată descurca în orice context conversațional.

Ce poți face pentru a-ți ușura sarcinile de studiu al unei limbi străine? Îți putem da câteva sfaturi.

În primul rând, e necesar să reții anumite informaţii cu privire la scrierea ori conversația într-o limbă străină, fiind vorba, aici, de reguli importante ce te ajută să eficientizezi timpul de studiu. Folosește tehnica repetiţiei spaţiate! Conceptul constă în repetarea materialului de învăţat structurat pe paragrafe și de-a lungul unei perioade de timp îndelungate, asigurându-te că fiecare recitire e prilej de autoevaluare şi, apoi, de concentrare asupra noţiunilor mai noi sau mai greu de achiziţionat.

Caută modelele! În timp ce înveţi noi noțiuni, reţine modelele de formare a cuvintelor pentru ca, apoi, excepţiile de la regulă să fie doar mici extravaganțe de-ale limbii străine studiate.

Și poate cel mai important lucru pe care îl poţi face pentru a te asigura că ai înţeles ceea ce ai învăţat este să explici la rândul tău unei alte persoane tot ce ai asimilat. Știai că oamenii îşi pot aminti aproximativ 90% din lucrurile pe care le fac? Explicând un concept asemeni unui profesor, punând în practică ceea ce ai învăţat, este o ocazie de a înțelege pe deplin și pentru lung timp ceea ce te-ai străduit să memorezi.

Aşadar, există câteva metode simple prin care te poţi asigura că învăţatul de acasă, după curs, este eficient. Studiul unei limbi străine cere într-adevăr un efort și presupune, mai degrabă, introducerea informaţiilor bine structurate și parcurse de câteva ori în conversațiile de peste zi.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55