Modalități de a învăta limba engleză în timpul liber

Dacă citiți aceste rânduri, cu siguranță doriți să comunicați cu încredere în limba engleză.
Atunci când comunicăm în mod eficient, suntem capabili să ne exprimăm ideile și opiniile, putem împărtăși experiențe și ne construim relații cu ceilalți. Atunci când ne luptăm să ne exprimăm, ne simțim nesiguri.
Cu cât vorbim mai bine în limba engleză, oamenii din toată lumea pot auzi vocea noastră. Dar, ca să vorbiți mai bine limba engleză, aveți nevoie de un profesor.
Pe lângă cursurile de limba engleză de la Echo la care participați, vă recomandăm și câteva metode simple care vă vor familiariza și mai mult cu limba engleză.

1. Vă puteți înregistra în timp ce vorbiți în limba engleză. A te asculta poate părea ciudat la început, dar vă veți obișnui ușor. Apoi, puteți asculta o înregistrare cu un vorbitor nativ. Ulterior, vă puteți înregistra repetând ce a zis vorbitorul nativ. La final, puteți face o comparație și veți identifica foarte ușor unde ați greșit.

2. Citiți cu voce tare, în special dialoguri. Citirea cu voce tare nu este același lucru ca atunci când vorbiți în mod natural. Exersați timp de 5 sau 10 minute pe zi și veți începe să observați care sunt sunetele dificile pentru dumneavoastră.

3. Cântați în engleză în timp ce conduceți mașina sau sunteți la duș. Versurile cântecelor sunt de multe ori conversații, astfel încât veți putea învăța o mulțime de expresii comune. Oamenii sunt, de asemenea, în măsură să-și amintească cuvinte atunci când acestea sunt utilizate împreună cu muzica.

4. Învățați expresii. Expresiile fixe conțin, de obicei, între 3 și 7 cuvinte și includ elemente precum:

– ca să fiu sincer

– într-o clipă

– pe de altă parte

5. Aflați mai multe despre cuvintele pereche și cuvintele cărora nu le place să fie singure. Acestea preferă să stea cu prietenii lor, la fel ca oamenii, unele cuvinte formează prietenii, iar altele nu au ce căuta împreună.
Galbenul nu se potrivește cu părul. Poate că galbenul este gelos pe blond, deoarece blondul și părul sunt frecvent utilizați împreună. Galbenul nu înțelege de ce părul blond nu îl preferă, pentru că galbenul și blondul sunt atât de asemănătoare.
Deci, învățați cât mai multe perechi de cuvinte care vă pot fi de folos!

6. Înlocuiți verbele regulate cu verbele idiomatice. Mulți vorbitori de limba engleză nu înțeleg de ce vorbitorii nativi folosesc atât de multe verbe idiomatice în cazul în care există verbe normale (de obicei, cu rădăcini latine), care au același înțeles. Engleză a fost inițial o limbă germanică care a împrumutat foarte mult vocabular latin după cucerirea normandă, în secolul al 11-lea. Pentru început trebuie să le înțelegeți, apoi încercați să le includeți în conversație.

7. Aflați cât mai multe răspunsuri scurte. Multe dintre răspunsurile noastre sunt automate (OK, nicio problemă, bine, mulțumesc, doar un minut, ești binevenit, hai să mergem, Yup, nici un fel, Glumesti, nu? etc). Învățați cât mai multe cuvinte scurte și începeți să le utilizați.

8. Alegeți un accent care vă place. De multe ori avem o legătură emoțională cu anumite naționalități. Sunteți interesat de cultura britanică sau cultura americană? A decide ce varianta de limbă engleză vă place este primul pas.

9. Gândiți-vă că lucrați în calitate de reporter și trebuie să-i luați un interviu actorului preferat. Care sunt primele întrebări care vă vin în minte? Apoi, ascultați un interviu cu acesta de pe Youtube și vedeți dacă și întrebările dumneavoastră se regăsesc și ce anume ar trebui să corectați la întrebările inițiale.
Aceasta este de fapt o temă pentru următoarea săptămâna. Încercați să țineți cont de aceste recomandări și veți vedea că progresele nu vor întârzia să apară.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55