Why London is my love

Și pentru că ale mele, prea harnice, colege s-au pus pe treabă și au tot scris despre țări, orașe, mări și oceane, m-am ambiționat să vă scriu de ce îmi place Londra, de ce de fiecare dată când o vizitez o descopăr mai interesantă și mai atrăgătoare.

Acolo, mi se întâmplă să aleg aceleași străzi și să le descopăr fiecare colțișor, să rătăcesc prin aceleași parcuri și să mi se pară de fiecare dată altfel, să aleg să cutreier aceleași magazine și să fiu întâmpinată de zâmbetele oamenilor din spatele tejghelelor, să iau metroul către Angel Station (îmi place de mor zona asta, Islington și o aleg aproape întotdeauna când ajung la Londra) și să întâlnesc un număr infinit de civilizații, de popoare, de rase; să miros arome de peste tot și să mă învăluiască ba mirodenii din India ba miros de pizza; să întâlnesc o mie unu accente de engleză și să mă gândesc la strădaniile mele de a pronunța cât mai aproape de nativi și să văd că nimeni nu are nici cea mai mică problemă în a se înțelege sau a se face înțeles.

Și apoi mi se întâmplă seara să las trecând pe lângă mine mulți oameni dornici de un “chat” la un pahar de bere la un pub puțin pretențios, de lângă clădirea de birouri unde lucrează sau la un restaurant elegant din Butlers’ Wharf, să las în urmă doamne cochete dar încălțate în pantofi de sport comozi, gata să înghită milele de până acasă, sau domni cu sacouri cu două tăieturi la spate.

Și ce mi se mai întâmplă de iubesc orașul ăsta imens? Să văd mulți oameni ieșind de la teatru, film (mult mai mulți decât aș vedea în România), să văd multe, multe zâmbete, să aud multe “thank you!” “thanks a lot”, să văd școlari zburdalnici și obraznici, îmbrăcați în uniforme tipic britanice, să mă bucur de scaunele din parcuri, special plasate acolo pe timpul vreunui weekend, să intru în vreun club sau bar și să aud muzică live, cântată de vreun tânăr sau tânără care promite, să vorbesc cu extrem de multă ușurință cu necunoscuți amabili pe care nu i-am văzut și nici, nu cred, că îi voi mai vedea vreodată.

Mi se întâmplă să mă trezesc dimineața cu gândul la cafeaua din colț unde se înghesuie mai mulți ca mine și care nu pășesc în birou până nu “sip their coffee”, să văd mame plimbându-și pruncii dis de dimineață, fie că e soare, ploaie sau frig.

Mă leagă de Londra amintiri frumoase iar mersul pe partea cealaltă sau agitația nu mă deranjează deloc; e drept că, adesea, mai uit de ele …

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55