Avantajele și dezavantajele învățării unei limbi străine online

Lumea în care trăim este o lume a vitezei așa cum precizam într-un articol mai vechi, în care totul se desfășoară cu o rapiditate care i-ar descumpăni, fără îndoială, pe bunicii sau străbunicii noștri, mulți care încă mai citeau la lumina lumânării la începutul secolului al XX-lea.
Pe oamenii primului deceniu al secolului al XXI-lea îi caracterizează în special dorința de depășire a propriilor limite prin perfecționarea în mai multe domenii de interes. Oamenii secolului în care trăim sunt la o distanță de un click față de vecinii lor din alte țări sau chiar față de locuitorii unei țări aflate la antipozi, deoarece, grație internetului, lumea ne este din ce în ce mai aproape, mai cunoscută. Timpul a devenit, de asemenea, din ce în ce mai scurt și, adeseori, se împarte între orele petrecute la serviciu și cele dedicate activităților legate de acasă: cumpărături, treburi casnice, îngrijirea copiilor etc.
Pentru că pe cei mai mulți dintre noi ne caracterizează dorința de autodepășire, timpul, mai ales cel din afara orelor de serviciu, ne este foarte prețios și, în consecință, avem tendința să îl valorificăm la maxim.
Pentru supraoamenii secolului al XXI-lea, mereu în căutare de mijloace de perfecționare dincolo de activitățile profesionale sau dincolo de ceea ce au fost învățați în timpul facultății, piața s-a dezvoltat destul de mult, răspunzând cerințelor lor de învățare continuă.
La o anchetă desfășurată pe un motor de căutare pe internet, ne atrag atenția o serie de cursuri și de metode self-help în tot felul de domenii de interes. Câteva au o aplicabilitate practică precisă: sunt cursuri de lucru manual, de croitorie, de cosmetică și frizerie, cursuri de prim ajutor, cursuri de mountain climbing si bungee jumping, cursuri de ciclism si alte sporturi, cursuri de dans, de pian si lista poate continua. Cursurile de limbi străine, la care se presupune că poți învăța, fără profesor, in 3 – 5 zile limba X. Se mai găsesc (în număr mai mare, aș zice) cursuri care nu îți limitează orizonturile la un singur domeniu, căci pot avea o aplicabilitate în mai multe: cursuri de project-management, cursuri de publicitate, cursuri de psihologie și psihanaliză etc.
Aceste cursuri vin nu numai să întâmpine nevoia oamenilor de învățare, ci și pe aceea de „drămuire” a timpului liber în așa fel încât ei să poată învăța mult mai multe lucruri într-un timp destul de scurt. Și, da, este adevărat că economisim timp și bani,în cazul cursurilor care se desfăsoară în variantă online, însă uităm să socializăm, să interacționăm, să cunoștem oamenii și să ne cunoștem pe noi. Cu toate că aceste cursuri sunt mai practice,eficiența lor nu este aceeași ca în cazul cursurilor care se desfașoară face to face. Și vorbim aici atât de cursurile în variantă grup cât și a celor în variantă individuală, unde trebuie să interacționăm cu traninerul și colegii de grupă. La aceste cursuri puteți cunoaște oameni noi, puteți să socializați și să vă simțim mult mai motivați.
Experiența dobândită de-a lungul timpului, în organizarea acestora, mă face să vă recomand cursurile face to face.
Echo are o paletă larga de cursuri de limbi străine la care vă invită să participați pentru a vă putea convinge de veridicitatea celor scrise mai sus.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55