FAQ

faq

Întrebări frecvente

Indiferent de nivelul tău de cunoaștere, suntem aici să te ajutăm să-ți îndeplinești obiectivele de învățare a limbilor străine. Am creat această secțiune pentru a răspunde la cele mai frecvente întrebări pe care le primim despre cursurile noastre.

Dacă te gândești să te înscrii într-un curs de limbă străină, dar ai nevoie de mai multe informații, te rugăm să răsfoiești această secțiune. Dacă întrebarea ta nu este inclusă în această secțiune, nu ezita să ne contactezi. Suntem mereu disponibili pentru a-ți oferi asistență și răspunsuri la întrebările tale.

În prezent, cursurile Echo se pot desfășura fizic, la sediul nostru din bd Pache Protopopescu, nr 56, București, s 2 sau online, pe una din platformele cunoscute (Microsoft Teams, google Meet sau Zoom).

Pentru cursul tău, poți alege un curs individual (pentru toate limbile străine), un curs semi-individual (dacă vii cu un coleg/prieten, cu același nivel), un curs deschis, de grup (doar în cazul cursurilor de lb engleză sau română pentru străini) sau desigur un curs corporate, dacă aceasta a fost opțiunea companiei din care faci parte.

Pentru cursuri individuale, va trebui să ne comunici disponibilitatea ta și în funcție de aceasta găsim trainerul potrivit solicitării tale. În mod normal, un curs individual începe la 2-3 zile de la formularea clară a cererii și încheierii unui contract.

Dacă ai un prieten/coleg și aveți același nivel de limbă străină iar programul este similar, trebuie doar să ne comunici acest lucru și revenim cu disponibilitatea trainerului Echo. În mod normal, un curs semi-individual începe la 2-3 zile de la formularea clară a cererii și încheierii unui contract.

Nu ne asumăm responsabilitatea de a găsi parteneri de curs!

Poți face un curs de grup doar în cazul cursurilor de limba engleză și limba română pentru străini atunci când acestea sunt anunțate pe pagina noastră.Cursurile de grup încep la fiecare 2-3 luni, au loc atât online cât și fizic și nu pot depăși un număr mai mare de 10 cursanți. Ordinea înscrierilor este “primul venit, primul servit”.

Procesul de învățare al unei limbi străine este unul care combină ambiția, dorința și puterea de muncă. Nu vă puteți aștepta ca, după 10-15 ședințe de lucru, să fiți vorbitori fluenți! De asemenea, în studiul unei limbi străine, puteți combina și alte resurse – să citiți ziare, reviste cu limbaj actual, să ascultați muzică în limba respectivă, să vizionați cât mai multe filme!

Dacă e prima dată când studiezi această limbă străină, fără niciun contact prealabil, în primul modul vei învăța lucrurile de bază, vei aborda lexic legat de familie, instituții, relații personale, meserii, călătorii și turism și noțiuni de gramatică de bază, astfel încât la finalul acestui modul vei putea să te exprimi simplu dar corect.

Cursurile Echo cuprind 10 module, în concordanță cu Cadrul European Comun de Referință

Pre-A1- 60h A1 – 51h, A2 – 51h, B1 – 51h, B1+51h, B2 – 51h, B2+ - 51h, C1 – 102h, C2-102h

Sigur că da! Poți cumpăra cel puțin 15 ore pentru a te convinge de compatibilitatea cu trainerul și de calitatea serviciilor prestate, dacă ai optat pentru cursurile individuale sau semi-individuale.

Dacă nu ai mai studiat niciodată, înseamnă că trebuie să începi chiar de la început, așadar modulul la care ești este preA1. Dacă totuși nu ești sigur/ă de nivelul tău, facem o testare inițială – orală și scrisă pentru a stabili clar nivelul de la care vei începe.

Un modul clasic durează între 17 și 20 de săptămâni dacă urmezi un modul cu 2 ședinte a 90 de minute.

De obicei, ședințele Echo durează 90 de minute. Pe parcursul unei ședințe, nu există pauză. Ora are 60 de minute și toate ofertele Echo se referă la ora fizică. În cazul în care ți-ai dori o durată diferită pentru cursurile tale, cu siguranță o putem asigura.

Trainerii care susțin cursurile de limbi străine sunt oameni pasionați de cultură și de metodica predării limbii acesteia, cu o pregătire aprofundată și minuțioasă în această direcție. Trainerii Echo vor încuraja cursanții să se exprime cât mai mult în limba țintă, apelând la metode cât mai interactive, utilizând materiale cât mai atractive și stimulând cursanții să se implice într-o varietate cât mai largă de activități menite să-i transforme pe aceștia în agenți activi ai propriului proces de învățare. La nevoie, organizăm și ședințe demo.

Depinde! Dacă ești înscris la un curs de grup, nu vei putea recupera ședințele la care ai fost absent. Putem să-ți punem la dispoziție materialele lucrate, în schimb.

Dacă ești înscris la un curs individual, poți reprograma ședințele de maxim 4 ori, cu un anunț prealabil de 12 ore.

Dacă ești înscris la un curs semi-individual, poți reprograma ședințele de maxim 4 ori, cu un anunț prealabil de 12 ore, dacă și colegul tău este de acord.

Dacă ești înscris la un curs de grup, plata se face în avans sau în 2 rate stabilite prin contract.

Dacă ești înscris la un curs individual, plata se face în avans pentru cel puțin 10 ședinte/15 ore, apoi în rate stabilite prin contract și în avans.

Dacă ești înscris la un curs semi-individual, plata se face în avans pentru cel puțin 10 ședinte/15 ore, apoi în rate stabilite prin contract și în avans.

Sigur că DA. Plățile la Echo se fac doar pe baza facturilor emise din sistemul nostru de facturare.

DA! Dacă la finalul modulului, ai cel puțin 70% prezență și cel puțin 7 la testul final, atunci poți beneficia de certificatul nostru de participare în care vor fi clar înscrise datele cursului și nivelul prezent, obținut.

Totuși, recomandarea Echo ar fi ca, pentru o eventuală emigrare/mutare cu serviciul/bursă de studii, să te gândești la un certificat recunoscut internațional – Cambridge (https://www.cambridgeenglish.org/exams-and-tests/), IELTS (https://www.ielts.org/), DELF, DALF (https://www.france-education-international.fr/diplome/dalf?langue=fr), DELE (https://examenes.cervantes.es/es/dele/que-es). În cazul în care nu știi la ce să te înscrii, Echo îți va putea cu siguranță recomanda un examen.

Newsletter

Abonează-te la Newsletter-ul nostru și vei fi la curent cu cele mai recente noutăți!

Contact

Vorbiți fluent în orice limbă!

Îți oferim oportunitatea de a descoperi cursuri de limbă străină captivante și bine structurate, care includ lecții relevante și interesante, organizate într-un mediu atractiv și confortabil. Vei avea ocazia să înveți de la profesori dinamici și dedicați, care îți vor oferi nu doar o educație de calitate, ci și o experiență de învățare captivantă și plăcută. Cu aceste cursuri, vei fi echipat cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a comunica și a interacționa cu succes într-un mediu internațional, atât în plan personal, cât și profesional.