Metodologie cursuri

Când vorbim despre metodologia Echo, aceasta reunește metoda comunicativă, profilul profesorilor, materiale de lucru, structura manualelor, măsurarea progresului precum și programul cursurilor.

Metoda Echo, care se bazează în primul rând pe dezvoltarea comunicării, vă va ajuta să comunicaţi eficient în limba străină pe care o studiaţi. Cursanții sunt introduși chiar de la începutul cursului în limba țintă și sunt încurajați să vorbească cât mai mult în limba pe care o studiază. Clientul este consultat de-a lungul întregului proces pentru a se asigura concordanţa dintre desfăşurarea acestuia şi nevoile specifice ale clientului. Totuşi, pe parcursul procesului de învăţare, nu se vor ignora structurile gramaticale, punându-se un accent deosebit pe acele probleme de gramatică care vor necesita explicaţii suplimentare.

Ne concentrăm asupra predării unei limbi străine pentru a vă conduce la comunicarea realistă în acea limbă iar dumneavoastră începeţi să o puneţi în practică pentru a va îmbunătăţi fluenţa în limba respectivă. Astfel, legătura ce se stabileşte între prezentarea noii limbi străine şi practica de a o folosi în mod realist este unul dintre cele mai importante lucruri într-un curs de limbi străine.

Profesorii şcolii noastre sunt absolvenţi ai facultăţilor de profil şi au experienţă în predarea limbilor străine. Ei se concentrează asupra predării limbilor străine punând accentul pe comunicare dar neignorând structurile gramaticale necesare.

Trainerii Echo livrează programe de training ghidând şi monitorizând cursanţii de-a lungul procesului de învăţare.

La Echo, materialele de lucru sunt manuale de la edituri internaționale la care se adaugă un set de materiale personalizate pentru fiecare curs în parte. Pentru limbile străine extrem de cerute din portofoliul nostru, manualele sunt următoarele:

Global English, Editura Macmillan – Limba engleză, limbaj general;
Business Result, Editura Oxford – Limba engleză, limbaj de afaceri;

Menschen, Editura Hueber – Limba germană, limbaj general;
In Beruf, Editura Hueber – Limba germană, limbaj de afaceri;

Progetto Italiano, Editura Edilingua – Limba italiană, limbaj general;

Nuevo Avance, Editura SGEL – Limba spaniolă, limbaj general;
En Equipo, Editura EdiNumen – Limba spaniolă, limbaj de afaceri;

Portugues XXI, Editura LIDEL – Limba portugheză, limbaj general;

De opmaat, Editura Boom – Limba olandeză, limbaj general

Manualele Echo sunt o îmbinare de vocabular și gramatică dar care încurajează cursantul să vorbească de la primele lecții.

Centrul de limbi străine Echo pune la dispoziţia cursanţilor o mică bibliotecă care cuprinde cărţi în limbi străine ce vor putea fi împrumutate.

Pentru a măsura progresul unui curs, procedura standard Echo include:

  • un test preliminar de evaluare a cunoştinţelor cu un interviu posibil pentru a stabili nivelul prezent al cursanţilor – testarea scrisă va fi susținută într-un grup în timp ce testarea orală va fi individuală (testarea orală poate fi susținută și telefonic)
  • un test intermediar – testare scrisă
  • un test de evaluare la finalul cursului – testarea scrisă va fi susținută într-un grup iar testarea orală va fi susținută sub forma unei mese rotunde, discuții, etc

Fiecare din aceste teste este însoțit de un raport de evaluare inițial, intermediar sau final care, în afara evaluării abilităților de bază, oferă recomandări cursantului sau companiei din care acesta face parte.

Pentru fiecare modul, Centrul de Limbi Străine Echo va indica un număr de 42 de ore. Succesul unui curs depinde de un număr de factori precum frecvenţa la ore, formatul (grup, mini-grup sau curs individual), natura precisă a conţinutului cursului sau variaţiile în stilurile de învăţare.

La Echo, în funcție de cursul pentru care ați optat programul diferă. Așadar dacă ați optat pentru un curs individual, acesta poate începe la puțin timp (2-3 zile) după ce ați formulat această solicitare. Cursul poate avea loc în orice interval între orele 8.00 și 19.15 (ore de începere) de luni până vineri. În cazul în care sunteți interesat/ă, cursul individual poate avea loc și sâmbăta între orele 8.30 – 11.30 (ore de începere).

În cazul cursurilor corporate, compania va alege un program preferat de cursanți. De comun acord cu aceasta, vom indica disponibilitatea trainerilor Echo și preferințele cursanților/companiei pentru acesta.

Programul cursurilor deschise de limbi străine este comunicat de Echo pe prima pagină a site-ului. Cursurile deschise durează aproximativ 10 săptămâni, cu ședințe care se desfășoară de 2 ori pe săptămână. Aceste cursuri respectă Cadrul de Referință European deasemenea.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!

Call Now Button0755.543.543