5 metode la îndemâna pentru a păstra contactul cu o limbă straină

carti-1024x640

1. Urmăreşte ştiri de pe site-uri internaţionale în limba engleză. Suntem conectaţi permanent la tehnologie, iar setea noastră de informaţii creste de la o zi la alta. Dar, de ce să nu foloseşti acest lucru în avantajul tău? Poți adăuga în rutina ta zilnică de informare câteva platforme internaţionale de ştiri, divertisment sau orice domeniu te interesează.  În modul acesta vei continua să îţi practici abilităţile de citire şi înţelegere, te vei familiariza cu expresiile şi cuvintele cele mai uzuale, fără a resimţi asta ca pe un efort deosebit.

2. Citeşte cărţi în limba engleză, iar acest lucru te va ajuta în a-ţi îmbunaţi aria vocabularului şi să îţi ţii mintea antrenată. Cele mai multe cărţi care sunt în trend în momentul de față, au o versiune în limba engleză, iar dacă textul în sine nu este din domeniul academic, atunci nu va avea de ce să îţi creeze probleme. Nu este musai să cauți definiţia cuvintelor pe care nu le înţelegi în dicţionar. Citeşte în continuare şi vei vedea că în cele mai multe cazuri sensul cuvintelor necunoscute derivă din context. Mai mult decât atât, pe măsură ce acestea se repetă, le vei reține mai ușor, și, treptat, le vei începe să le foloseşti cu uşurinţă în conversaţiile de zi cu zi.

3. Urmăreşte filme cu subtitrarea în limba engleză. Uneori ritmul din discursul actorilor poate fi derutant pentru un vorbitor non-nativ, dar cea mai bună idee NU este să urmăreşti peliculele preferate fără subtitrare, ci să o setezi în limba engleză. În acest fel împuşti doi iepuri dintr-o dată: pe de-o parte îţi exersezi abilităţile de ascultare şi de înţelegere, iar pe de altă parte îţi practici cunoştinţele gramaticale. Citind subtitrarea poţi verifica dacă anumite cuvinte şi expresii se scriu aşa cum ştii tu, sau dacă sunt anumite greşeli pe care trebuie să le corectezi.

4. Utilizează platforme online sau aplicații pentru telefon. Poţi întreţine cunoştinţele dobândite ajutându-te de platformele online și aplicațiile pentru telefon, practice şi disponibile oricând ai câteva minute libere. În felul acesta rămâi în permanentă în contact cu cuvinte care nu sunt extrem de uzule în alte contexte.

5. O expresie nouă în fiecare zi poate face o diferenţă mare după o lună. Într-un volum mic, dar constant, conceptul “fraza zilei” este popular şi îţi va aduce beneficii într-un timp rapid, fiind uşor să menţii acest ritm lejer, dar susţinut.

Practica este cheia succesului când vine vorba de limbile străine,indiferent că vorbim de limba engleză, limba germană, limba franceză sau chiar limba japoneză, iar pentru a-ţi întreţine cunoştinţele într-o anumită limbă străină, trebuie să îţi oferi oportunitatea de a o exersa ori de câte ai ocazia.

În momentul în care simți că nu ai mai făcut progrese în limba străină preferată, este cazul să te înscrii la un nou modul de cursuri, fie de nivel B1, B2 sau chiar de C2.

La Echo, nu este niciodată prea târziu pentru a studia o limbă străină!

Share this :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Antonia Carpen

Interviu cu Get Sami

Sunt cetățean israelian și român. Am o experiență de 15 ani în predarea limbilor străine. Sunt psiholog, traducător și profesor de limba arabă, ebraică și

Citeste mai mult »