Cât costă un curs de engleză?

Foreign languages translation or learning languages online. Mobi

Fie că lucrăm cu o persoană sau cu o companie, care își dorește să înceapă cursuri de limbi străine, printre primele întrebări se află și cea legată de tarife/prețuri dar mai ales de discounturi.

Normală această întrebare ca să știi exact la ce te înhami. Singura problemă este că, atunci când decizi să începi învățarea unei limbi străine sau s-o continui, trebuie să știi următoarele:

– pentru progres real, nu te poți opri după 50 de ore – gândește-te cât îi ia unui copil să învețe, când începe și câte ore face! Apreciem mult companiile cu care lucrăm și care înțeleg să continue studiul spre aprofundare, chiar perfecționare. Și nu sunt puține!

– dacă ai un nivel bun, încearcă să exersezi după, la un club de conversație! Orice limbă străină se uită destul de repede dacă nu e folosită! Devii “rusty”!

– trebuie să te înscrii la un examen de limbă internațional! Fie că e vorba de Cambridge, Daf, etc, este o ocazie bună să îți confirmi nivelul de limbă, să rămâi cu ceva în urma unui curs – adică cu o diplomă valabilă uneori pe viață și de ce nu, să îți stabilești exact următorul pas pentru învățarea unei limbi străine.

– ar fi util să investești în cărți și reviste în limba străină pe care o studiezi; poți citi cărți pentru a menține nivelul de limbă străină, pentru a descoperi cuvinte noi dar pentru limbaj up-to-date trebuie să citești articole. Din ele înveți expresii noi, cuvinte care nu sunt învechite, inclusiv structuri pe care le poți folosi în viața reală.

– te poți înscrie la un curs online la care să împrospătezi sau să ții legătura cu limba!

Așadar, din punct de vedere al cheltuielilor este destul de greu de estimat cât ar costa acestea. O sumă mică sigur nu va fi! Dar investiția în limbi străine este una recognoscibilă atât la nivel personal cât și profesional! Cât de bine e să mergi în excursii în lumea întreagă și să știi să te descurci în aeroport, să poți discuta cu oricine, să înțelegi tot ce ți se spune! Cât de bine este să vorbești cu șeful tău, cu colegii din alte țări, fără a avea nevoie de traducători sau fără a te simți stânjenit că engleza, germana sau spaniola ta nu este atât de bună!

Spor la treabă! Începeți chiar acum un curs de conversație la Echo!

Share this :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *