Cum să îţi dezvolţi accentul britanic sau american

Există destul de multe diferenţe între accentul britanic şi cel american, iar în momentul în care te angajezi sau participi la un test oficial de limbă engleză, evaluatorii se aşteaptă să asculte una din variantele de mai sus. Uneori, însă, poate fi destul de dificil pentru persoanele care învaţă engleza ca a doua limbă să diferenţieze în mod clar accentele.

accesntul britanic Cum să îţi dezvolţi accentul britanic sau american df96ff1e1
Perfecţionarea unui accent anume într-o limbă străină este o sarcină separată de învăţarea limbii în sine. Acestea fiind spuse, nu sunt puţini cei care se înhamă la dificila sarcină de a stăpâni pronunția britanică sau pe cea americană, deci…cum pot fi maximizate eforturile?

În primul rând, nu te grăbi! Singurul mod prin care vei reuşi să vorbeşti asemenea unui nativ american sau britanic va fi să te concentrezi asupra lucrurilor de bază.

Fixează-ţi atenţia asupra vocalelor! Primul pas în dobândirea unui accent nativ constă în pronunţarea corectă a tuturor sunetelor din acea limbă. Sunetele vocalelor au o importanţă aparte fiindcă o mare parte din efortul pronunţiei corecte constă în forma gurii şi poziţia limbii în momentul pronunţiei.

Ascultă! În momentul în care te vei familiariza cu sunetele specifice unei limbi străine, îţi va fi uşor să le recunoşti în filme sau în melodii și, astfel, urechea ta se va familiariza mai ușor cu relaţia dintre sunete.

Începe să vorbeşti! Odată ce devii confortabil cu vocabularul de bază al limbii engleze, participă la cursuri speciale de conversaţie. Cu un trainer potrivit vei învăţa diferitele moduri de pronunţie a unui cuvânt şi vei avea ocazia să te perfecţionezi pe tipul de accent dorit de tine. Conversaţia cu un trainer îţi oferă avantaje, îţi îmbogăţeşte vocabularul și este prilej de verificare a progresului în studiul pronunției.

Folosindu-te de aceste câteva sfaturi, cu timpul dar şi cu exerciţiu, vei dobândi cu accentul pe care ţi-l doreşti!

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55