De ce să înveți franceză?

french-woman

La Echo suntem martorii unei explozii de cursuri de limba franceză. Și suntem bucuroși să aflăm la tot pasul că lumea se apucă să învețe franceză sau să-și îmbunătățească nivelul prezent.

Așadar ne-am hotărât să scriem motivele pe care le auzim de la cursanții noștri și care îi fac să ne contacteze pentru cursuri de franceză individuale sau pentru companii.

 

  1. Un pas în carieră

Franța este a cincea economie mondială, cu investitii serioase în România și cu multe companii reprezentative în țara noastră. Odată integrat într-o companie franceză, va trebui să stăpânești limba colegilor, să citești documentele interne și să poți participa la întâlnirile zilnice.

 

  1. Tradiții bogate

Cu o cultură vastă, limba franceză te va ajuta să descoperi diversele tradiții – mâncarea specifică, obiceiuri de care te poți bucura în prezența colegilor tăi, muzica franțuzească și de ce nu și literatura.

 

  1. O nouă modalitate de a gândi și o nouă perspectivă

Nu credem că există o modalitate mai bună de a cunoaște un popor decât prin a-i învăța limba pe care o vorbește. Metoda de imersiune pe care o propunem la Echo pentr cursurile de limba franceză va deschide noi orizonturi. În plus pentru cei care au o viziune anglocentrică asupra lumii, acest lucru poate veni ca o mare deschidere.

 

  1. Un bilet către lumea largă

 Unii vorbitori de engleză fac greșeala de a crede că engleza se învață doar pentru a vorbi cu vorbitori nativi de engleză. De fapt, oamenii învață engleză pentru a comunica cu oameni din întreaga lume. Engleza se întâmplă să fie lingua franca internațional stabilită.

De aceea, nu trebuie să facem greșeala de a crede că învățarea limbii franceze este utilă doar în Franța. Desigur, franceza este o limbă comună în Belgia și Elveția, precum și în Quebec, Canada și multe alte țări. Dacă poți vorbi atât engleză, cât și franceză, vei putea comunica cu oameni de pe cea mai mare parte a continentelor.

De fapt, cu cât călătorești mai mult, cu atât îți dai seama că, deși engleza este cea mai răspândită limbă internațională, franceza este o limbă incredibil de utilă, care încă joacă rolul unei a doua lingua franca.

 

  1. Franceza – un ajutor!

Chiar dacă poate părea ciudat, franceza poate reprezenta o limbă de suport pentru învățarea altor limbi străine precum spaniola, italiana sau chiar portugheza. Cu o structură destul de dificilă a gramaticii, ți se va părea că orice limbă romanică pe care vrei s-o atașezi în portofoliul tău lingvistic va fi o bagatelă!

Așadar, chiar și cu aceste argumente, principalul motiv pentru a învăța orice limbă ar trebui să fie faptul că ești interesat/ă de ea. Și pentru că vrei să afli mai multe despre țara și despre cultura ei. În caz contrar, dacă nu ai pasiune pentru o limbă, procesul de învățare va fi un proces lung, greu și dureros.

Faci parte dintr-o companie franceză și vrei să începi cursurile de limba franceză, special dedicate pentru companii? Sau ești interesat să-ți îmbunătățești nivelul prezent de franceză? Atunci, ne poți scrie direct la cursuri@theecho.ro sau suna la 0755 543543

 

Share this :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *