Engleza prin engleză

“Ce înseamnă…?”, “Cum să învăț fără să traduc? Nu înțeleg nimic!!!” Aceasta este reacția multora dintre cursanții care descoperă la o primă ședință că la un curs de limba engleză se vorbește numai în… ENGLEZĂ.

Acest proces de învățare a unei limbi străine “prin imersiune” poate fi sau părea unul anevoios sau, de ce nu, chiar frustrant la prima vedere.

Atunci când vine vorba despre eficiență, lucrurile sunt diferite. Comunicarea eficientă într-o limbă străină, atât cea scrisă, dar mai ales cea orală, constă în accesarea rapidă a noțiunilor, respectiv a termenilor specifici limbii străine – cum este engleza, în cazul de față.

Omul dispune de capacitatea și instrumentarea necesară învățării oricărei limbi.

Să ne gândim la mecanismele învățării limbii materne. Nu ne traduce nimeni nimic. Ce-i drept, expunerea în acest caz este mult mai mare, dar acest tip de învățare se dovedește a fi cel mai eficient, deoarece este unul conceptual și nu formal. Evident că, mai ales ca adulți, nu putem învăța în același ritm și în același mod ca un copil care învață limba maternă și suntem nevoiți uneori să facem apel la traducere, atâta timp cât limba în care se comunică este cea nou învățată.

Procesul poate părea anevoios la început, dar cu multă răbdare și susținere din partea unui trainer expresiv și devotat, rezultatele pot fi de excepție.

În momentul în care înveți limba engleză folosind în exces limba română, utilizarea celei dintâi va fi întotdeauna îngreunată de procesul traducerii, proces care se va desfășura în permanență la nivelul subconștientului.

Astfel, crearea a două (sau mai multe) sisteme de referință care să conecteze diferitele structuri de limbă direct cu realitățile denumite, care să realizeze legătura specifică dintre determinant și determinat, duc la folosirea eficientă a limbii engleze în orice context.

Într-o lume extrem de dinamică în care timpul este o resursă esențială, iar calitatea și eficiența sunt cele care fac diferența, trebuie să ne asigurăm că investițiile pe care le facem, cu atât mai mult cele care privesc dezvoltarea personală, sunt bine direcționate.

Învățarea limbii engleze într-un mediu în care gradul de expunere este optim, reprezintă o investiție în reușită.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55