Importanța testării inițiale

CEFR-Levels

Adeseori, atunci când un cursant dorește fie să învețe o nouă limbă străină, fie să își reîmprospăteze vechi cunoștințe, acesta este sfătuit să susțină o testare inițială. La Echo, testarea este un pas primordial în vederea studiului eficient și productiv al unei limbi străine. Dar de ce?

În primul rând, cursurile Echo sunt organizate după nivelurile lingvistice conform CEFR (Cadrul European de Referință pentru Limbile Străine): A1, A2, B1, B2, C1, C2. Astfel, conturăm fiecare grupă în funcție de un nivel clar prestabilit de abilități de conversație și dialog, înțelegere ori scriere. Chiar dacă un cursant se poate autoevalua, rareori o va putea face cu precizie, după acest standard global. De aceea, ne bazăm atât pe trainerii Echo, absolvenți ai unor facultăți de profil și calificați, cât și pe testările ce urmăresc specific cele mai importante skill-uri ale cursanților, pentru încadrarea într-o grupă potrivită. Experiența ne-a demonstrat că o grupă armonioasă și omogenă va conduce de cele mai multe ori la obținerea rezultatelor dorite la nivel individual.

De asemenea, testarea inițială oferă claritate cursantului, care va afla imediat atât care este nivelul său, cât și, prin intermediul feedback-ului nostru, unde poate îmbunătăți. Spre exemplu, dacă un cursant dorește să învețe o nouă limbă străină, cu obiectivul de a ajunge, în cele din urmă, la un nivel avansat, prin intermediul testării inițiale acesta se va putea ghida după o structură clară, urmărită la nivel internațional, identificând totodată progresul făcut în cadrul cursurilor noastre. 

Pentru că la Echo ne ghidăm după principiul studiului organizat și eficient, potrivit nevoilor cursantului, suntem de părere că testarea inițială reprezintă un pilon al călătoriei acestuia alături de noi. Tot din acest motiv testarea Echo este gratuită!

La Echo, testarea inițială este compusă dintr-o testare scrisă, un test care poate identifica punctele slabe și punctele forte ale viitorului cursant și care durează 60 de minute și o testare orală, de obicei, un interviu telefonic de 10-15 minute.

Ce mai aștepți? Dacă studiul unei limbi străine face parte din ‘bucket list’-ul tău de ceva vreme, contactează-ne chiar acum la nr de telefon 0755 543543 sau pe email la cursuri@theecho.ro și aranjează o testare inițială!

Share this :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Antonia Carpen

Interviu cu Get Sami

Sunt cetățean israelian și român. Am o experiență de 15 ani în predarea limbilor străine. Sunt psiholog, traducător și profesor de limba arabă, ebraică și

Citeste mai mult »