Interviu cu Ramona Dobre

1. Ce trebuie să știm despre Ramona Dobre?

RD: În primul rând, că nu îi place cuvântul ‘trebuie’… 🙂 Apoi, într-o ordine aleatorie, că este o fiinţă obişnuită, un pic mamă, un pic soţie, un pic profesor, un suflet de copil, o prietenă, un bun ascultător…
Un om căruia anul 2011 i-a adus cel de-al 10 an de carieră la catedră, profesie pe care a imbrăţişat-o imediat după absolvirea Facultăţii de Litere şi Ştiinţe, secţia engleză-franceză.

2. Ce te-a determinat să alegi meseria de trainer?

RD: A fi trainer nu este o meserie, în ceea ce mă priveşte… ‘Meserie’ =‘trebuie’ + ‘reguli’şi nu aş fi ajuns niciodată la aflarea termenului necunoscut pentru a obţine rezultatul ‘îmi place’. Aşa că am plecat invers: ‘îmi place+ engleză/română= trainer’.

Mai mult decât atât, a fi trainer îmi oferă posibilitatea de a cunoaşte diferiţi oameni, de a fi mândră că îmi pot lăsa o amprenta(oricât de mică) în viaţa lor.

Quod erat demonstrandum.

3. Cum a schimbat colaborarea cu Echo viața ta profesională?

RD:Echo a apărut în viaţa mea într-o perioadă în care, cu părere de rău, hotărâsem să părăsesc învăţământul de stat şi să îmi îndrept paşii către un alt job. Echo m-a făcut să realizez că pot face în continuare ceea ce îmi place, într-un mediu frumos, înconjurată de oameni deosebiţi, de material didactic interesant şi bogat, de tot ceea ce mi-am dorit până atunci, dar nu am putut avea.

4. Ne poți prezenta o situație amuzantă prin care ai trecut, la o ședință de curs?

RD: Şedinţele de curs diferă în funcţie de cursant, iar situaţiile amuzante apar mai mereu. Dacă vreodată ne-am uitat zâmbetele acasă, facem tot posibilul să le ‘fabricăm’ pe moment, pentru a fi siguri că nu a trecut o zi fără a zâmbi…englezeşte. 🙂   Nu pot da detalii, pentru că situaţiile amuzante au farmecul lor în acel moment, povestite, işi pierd din farmec…nu te alături nouă, la un curs, pentru a le vedea live? 🙂

5.Crezi că a cunoaste una sau mai multe limbi străine te ajută în dezvoltarea personală sau în cea profesională?

RD:Cunoaşterea unei limbi străine a devenit un ‘must’, în ziua de astăzi. Engleză, franceză, italiană, arabă, greacă, chineză…cu cât mai multe, cu atât mai bine, atât din punct de vedere personal, cât şi profesional.

Personal- eşti mai bogat sufleteşte, ai mai multă încredere în propriile forţe, ştii că te poţi descurca singur, atunci când vizitezi o ţară străină sau când intri în contact cu oameni care nu au aceeaşi limba maternă.

Profesional- oare există vreun angajator care să nu ceară cunoaşterea unei limbi străine… cel puţin?!

6. Ce le recomanzi celor care nu au curajul să studieze o limbă străine pentru că se consideră prea bătrâni?

RD:Bătrâni?! Nu cunosc acest cuvânt… 🙂 Parol! Bătrâneţea este doar o faţadă, sufletul este mereu tânăr, iar mintea veşnic deschisă către nou. Ce poate fi mai frumos decât această provocare? Cred că o depăşeşte cu mult pe aceea de a sări cu paraşuta. 🙂 Doar aşterneţi pe hârtie avantajele pe care vi le poate oferi învăţarea unei limbi străine…dacă nu găsiţi suficiente, veniţi la sediul Echo şi discutaţi cu alţi oameni de vârsta dumneavoastră! Veţi fi uimiţi!…

7.Cum vezi tu relația dintre trainer și cursant/ cursanți?

RD:Relaţia trainer-cursant este relaţia om-om, prieten-prieten. Un singur cuvânt: FRUMOASĂ. O relaţie bazată pe comunicare, pe înţelegerea doleanţelor cursantului, pe încercarea rezolvării tuturor problemelor sale, în legătură cu limba pe care o studiază.

8. Ce experiență ți – ar plăcea să trăiești în activitatea ta de trainer?

RD:‘Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.’(Forrest Gump)
De ce aş strica eu frumuseţea trăirii momentului? Echo mi-a oferit până acum doar experienţe frumoase, oameni deosebiţi şi zile senine… ce aş putea să îmi doresc mai mult? Sunt sigură că are în stoc multe alte minunăţii care mă vor surprinde, iar atunci vă voi spune:’Iată, un alt lucru pe care mi-l doream!’

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55