Interviu cu Theodor Georgescu

1. O scurtă prezentare, ce credeți că ar trebui să știe despre dumneavoastră cei care ne citesc?

Ar trebui să știe că sunt de formație filolog clasic, existinzându-mi domeniul de interes către neogreacă ulterior. Lucrez în mod constant ca lector dr. la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București.

2. De ce ați ales meseria de trainer?

Lucrez în mod obișnuit cu studenți care au media de vârstă 18-24 ani. Meseria de trainer îmi oferă prilejul să lucrez cu oameni deja formați, care au deja o meserie și care învață în timpul lor liber. Este o experiență care te solicită profesional în mod aparte. Profesorul are și el de învățat multe dintr-o astfel de colaborare.

3. Cum a schimbat colaborarea cu Echo viața dumneavoastră profesională?

M-a ajutat foarte mult să capăt experiență. Fiecare cursant nou își modelează fără să vrea și fără să știe profesorul. Suma tuturor acestor modelări își va pune amprenta asupra următorului cursant.

4. Știu că în cadrul centrului nostru aveți grupe care au pornit de la începător și acum sunt la un nivel mediu plus, cum îi motivați? Cât de importantă este relația dintre trainer și cursant ?

Cred că cel mai important este ca în timpul cursului cel ce stă în fața ta să simtă că ești numai al lui. Încerci să-l înțelegi, pe fiecare în parte, te adaptezi nevoilor lui și nu aplici metode standard. Crearea unei legături între profesor și cursant este esențială pentru o colaborare de lungă durată.

5. Ce le recomandați celor care vor să studieze limba greacă și doresc să aibă rezultate bune?

Le recomand să fie perseverenți, echilibrați în dozarea efortului, astfel încât entuziasmul inițial să dureze o perioadă mai lungă de timp; să aibă așteptări realiste de la ei înșiși și să nu se descurajeze. Să plece la drum cu inima deschisă, convinși de faptul că se apucă de învățarea unei limbi care se află în bună măsură la originea civilizației de astăzi.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55