Interviu Ioana Maxim

Bună ziua,

1. De cât timp lucraţi la Echo şi cum vi se pare că este atmosfera din echipa noastră?

Bună Ana,
În primul rând, vreau să spun că mă simt onorată să răspund unei astfel de solicitări şi mulţumesc pentru această oportunitate.
Păi să vedem, în echipa Echo sunt din 2011, iar atmosfera este exact ceea ce căutam eu. Îmi doream o atmosferă de lucru constructivă în care problemele inevitabil survenite să se rezolve cu calm şi cu o atitudine pozitivă.
Dacă ar fi să descriu în câteva cuvinte spiritul echipei Echo acela ar fi “pentru orice problemă există o solutie”.
2. Ce v-a inspirat să deveniţi profesor?
Cred că alegerea profesiei o datorez în mare parte dascălilor minunaţi pe care am avut onoarea să-i cunosc de-a lungul anilor de studiu începând cu dragă mea educatoare pe care o iubesc mult şi în ziua de azi şi continuând cu doamna învăţătoare, doamna dirigintă (profesor de limba română) şi mulţi profesori dragi pe care i-am avut în liceu. Cred că ei sunt de multe ori responsabili de alegerile pe care le facem în privinţa drumului pe care îl vom urma.
3. Cât timp aţi studiat pentru a deveni profesor şi prin ce fel de pregătire a trebuit să treceţi?
De studiat încă mai studiez. Ca pregătire “oficială”, am absolvit Liceul Pedagogic şi sunt filolog licenţiat, dar am învăţat să fiu profesor lucrând şi învăţând cu şi de la cursanţii mei.

4. De cât timp predaţi?

Am început să predau din 2000, am făcut o scurtă pauză de vreo 7-8 luni, dar a fi profesor deja mă defineşte.

5. Din anii în care aţi predat, care moment vi s-a părut a fi cel mai de succes?
Momente de “succes”, deşi le-aş numi mai degrabă “momente de mulţumire sufletească”, au fost multe, mai mici sau mai mari. Fiecare propoziţie corectă, fiecare examen trecut cu rezultate excelente înseamnă recompensa supremă pentru mine.

6. Aţi aflat că aţi fost votată Profesorul lunii la Echo. Cum vă face acest lucru să vă simţiţi?
“Profesorul lunii la Echo”- mă simt bine, cum altfel? Puţin amuzată, dar oricum, fericită!

7. V-aţi gândit vreodată să urmaţi altă meserie în locul celei de profesor?
Am şi făcut altceva pentru o scurtă perioadă de timp, tocmai pentru că voiam să văd dacă am ales corect, dar şi pentru că, la acel moment, credeam că vreau să fac altceva. Mi-am dat seama destul de repede că trebuie să mă întorc la a face ceea ce îmi place.

8. Care credeţi că sunt motivele pentru care în lumea academică sunt tot mai puţini formatori cu adevărat talentaţi?
Cred că, din păcate, sistemul nu prea te învaţă să fii profesor. Ar trebui să se pună mai mult accent pe pregătirea psiho-pedagogică şi pe practică. Constat, de asemenea, că tot mai puţini oameni de calitate se îndreaptă către această profesie minunată – aceea de a modela oameni. Şi mai cred că îţi trebuie şi anumite date înnăscute şi o mare dragoste pentru oameni pentru a putea fi un dascăl adevărat.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55