Învățarea unei limbi străine presupune greșeli

Nu este numai necesar, ci și ideal să faci greșeli în limba țintă, iar dacă nu le faci deloc, înseamnă că nu depui efortul necesar pentru a folosi limba străină. Așa le-aș spune cursanților mei speriați că fac greșeli!

Dă timp creierului tău

Dacă obiectivul tău este de a ajunge stăpân pe engleză sau pe orice altă limbă străină, vor exista anumite lucruri pe care nu le vei reține sau spune corect până când creierul tău este gata. Tot ce poți face este să continui să folosești limba cât mai mult posibil, să citești, să asculți, să vorbești și să scrii în mod repetat. În cele din urmă, te vei familiariza cu acea expresie problematică sau acel cuvânt care îți dă bătăi de cap.
De fiecare dată când faci o greșeală, fie în scris sau oral, sau ești conștient că nu vorbești atât de bine cum ți-ai fi dorit reprezintă o oportunitate. Înseamnă că observi anumite aspecte lingvistice. Nu trebuie ca totul să fie corect, dar trebuie să te concentrezi pe limba pe care o înveți și mai ales pe felul în care aceasta funcționează. Se poate întâmpla să spui ceva corect prima oară, dar să greșești data viitoare . Atâta timp cât vei observa aspectele limbii și nu îți vei permite să te demoralizezi atunci când greșești, îți vei îmbunătăți nivelul pe zi ce trece.
Așadar, continuă să te bucuri de limba învățată și ține minte aceste aspecte:

1) Nu trebuie să îți fie frică să vorbești pentru că vei face greșeli!

Scopul tău principal trebuie să fie acela de a comunica. Trebuie să comunici de fiecare dată când ai oportunitatea, fără teamă. Dar ar trebui să te concentrezi pe abilitățile orale și doar vorbind nu vei realiza acest lucru. Trebuie să depui un efort în a-ți observa greșelile și să fii fericit când acest lucru se va întâmpla.

2) Dacă doar comunici în limba străină țintă, fără a încerca să îți îmbunătățești anumite capacități, atunci nu îți vei îmbunătăți nivelul!

Concentrează-te pe a oberva: a oberva atunci când folosești limba, a observa din nou și atunci când asculți și citești. Astfel îți vei antrena creierul să dezvolte obiceiuri ale limbii mai bune.

3) Trebuie să te concentrezi pe input chiar și atunci când vorbești și scrii.

Trebuie să îți propui să reții cuvinte și expresii noi. Trebuie să fii conștient de cuvintele și conceptele pe care nu le-ai putut stăpâni și să te întorci la input-ul tău pentru a le căuta. Cel mai important, input-ul ar trebui să reprezinte 75% din timpul petrecut învățând limba străină.

4) Trebuie să lucrezi constant și eficient pe pronunție, dar fără a îți face griji atunci când nu este nevoie.

În timpul ascultării, ar trebui să te concentrezi pe pronunție și să încerci să observi cum pronunția diferă de la pronunția unui nativ. Dar nu te îngrijora – cu cât asculți și observi pronunția nativă mai mult, cu atât se va îmbunătăți propria ta pronunție. Cheia este comunicarea; mulți vorbitori de limbi străine nu au neapărat un accent, dar acest lucru nu îi va împiedica să comunice și să vorbească cu orice preț.
Încearcă să faci cât mai multe pe cont propriu, iar astfel îți vei observa propriile greșeli. Această abordare se va dovedi a fi cea mai eficientă și plăcută.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!

Call Now Button0755.543.543