Japonia și cultura parfumurilor

Japonia este o țară în care onoarea este la ea acasă, iar istoria și tradiția se contopesc. Nu există țară pe globul pământesc care să țină așa de mult la tradiție, cu toate că secolul vitezei, mâncarea nesănătoasă și trucurile pentru cosmetizare încearcă să ne acapareze din ce în ce mai mult.

Spre deosebire de România, unde toate femeile și barbații utilizează parfumuri, fie ieftine, fie scumpe, în funcție de condiția socială, în Japonia lucrurile stau tocmai invers. Japonezii iubesc naturalețea și, în mod special, mirosul de curățenie al pielii.

În tradiția din Japonia se spune că o persoană puternică este cea care nu apelează la trucuri moderne (make-up, parfumuri, folosirea gelurilor de duș parfumate) pentru a se face remarcată. Singurul make-up acceptat este cel în care femeia are fața albă ca făina, iar buzele sunt conturate cu cel mai puternic ruj roșu. Naturalețea reprezintă putere și respect în tradiția lor. O femeie nu trebuie să folosească parfumuri puternice pentru a ieși în evidență, parfumul puternic denotă falsitate și slăbiciune. Aceasta trebuie să iasă din anonimat prin calitățile ei, nu apelând la trucuri care se pot evapora.

În România, în momentul în care dăruiești un parfum, acesta reprezintă un cadou plăcut și frumos spre deosebire de Japonia, unde este considerat un cadou inutil. În Japonia, cele mai apreciate cadouri sunt: gadget-urile, kimono-urile, batistele, de preferat produse ale unor brand-uri cunoscute și categoric împachetate în cele mai sofisticate și interesante cutii.

Locuind în Japonia, înveți să faci diferența dintre parfumurile de zi și cele de noapte. Parfumurile de noapte se folosesc în mod special în cluburile de noapte. Cele de zi trebuie să fie foarte fine, aproape insesizabile și se folosesc pentru orice eveniment.

În cazul bărbaților, întâlnirile de afaceri sunt foarte importante, iar folosirea unui parfum puternic îți asigură eșecul. Cei din jur te consideră fără valoare și fără importanță, iar prezentările tale nu au credibilitate decât dacă sunt susținute de fapte.

O ieșire în oraș cu prietenii, la ceas de seară, cere utilizarea unui parfum fin. Până și pentru spălarea animalelor de companie folosesc șampoane fără miros. Cu toate acestea, calitatea produselor este superioară.

Toate produsele de întreținere corporală cu miros puternic sunt considerate produse nocive, iar ei nu încurajează folosirea lor sub nicio formă. Aceștia consideră că utilizând aceste trucuri de înfrumusețare vei îmbătrani înainte de vreme și denotă că nu ești un tradiționalist.

După ce am aflat toate aceste informații, am stat puțin pe gânduri pentru că nu mi-a venit a crede că undeva, în lumea aceasta, mai sunt oameni care respectă tradiția și naturalețea, cu toate că și la ei tinerele generații încearcă să schimbe anumite lucruri, însă nu au nicio șansă având în vedere că sunt în minoritate. Japonezii sunt un popor de oameni foarte muncitori și inventivi. Ei acordă o importanță deosebită mediului înconjurător și stilului de viață sănătos.

Toate aceste informații sunt vechi și de când lumea a început, dat fiind faptul că trăiesc în medie până la vârsta de 90 ani iar obiceiurile sunt respectate din generație în generație.

Așa că, pentru cei care vor să cunoască ce ține ascuns cultura japoneză, le recomandăm vizite în Țara Soarelui Răsare și, apoi, povești care să ajungă și la noi.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
021 253 22 55