Ştiri #1

1. UE şi India, având fiecare 23 de limbi oficiale, semnează o declaraţie comună cu privire la multilingvism

Domnul Leonard Orban va semna astăzi cu Guvernul Indiei, reprezentat de Doamna Daggubati Purandeshwari, ministru de stat, o Declarație comună privind multilingvismul. Prin această Declarație, Comisia Europeană și Guvernul Indiei urmăresc să-și consolideze cooperarea și dialogul privind probleme esențiale, cum ar fi: diversitatea lingvistică și dialogul intercultural; impactul cunoașterii mai multor limbi străine asupra capacității de a obține un loc de muncă, asupra competitivității întreprinderilor și asupra coeziunii sociale; învățarea limbilor străine de-a lungul vieții; noile tehnologii pentru învățarea limbilor străine; și terminologia.

„Experiența Indiei în domeniul diversității lingvistice este unică în lume și sunt convins că UE și India pot învăța reciproc din experiența acumulată în acest domeniu” a declarat Leonard Orban, Comisar European pentru Multilingvism.

mai multe aici…

2. Cum i-au transformat multinationalele pe profesorii de limbi straine in oameni de afaceri

Un nivel intermediar de cunoastere al limbii engleze nu-i mai multumeste de ceva vreme pe angajatori, iar un candidat cu un trecut profesional solid poate fi eliminat din cursa pentru un job pentru simplul motiv ca nu “stapaneste” engleza de business. Cine are de castigat din faptul ca limbile straine nu trebuie sa lipseasca din CV-ul candidatului?
“Clientii interesati de cursurile de limbi straine sunt fie companii romanesti in curs de restructurare, fie mari concerne internationale intrate in forta pe piata romaneasca. Acestia doresc sa-si recruteze personal bine pregatit, sa-si motiveze sau sa-si pregateasca angajatii sa faca fata cerintelor jobului. Asta inseamna sa poarte conversatii telefonice sau fata in fata cu clientii, sa redacteze e-mail-uri, rapoarte sau prezentari in limba engleza, sa se descurce in misiunile din alte tari”, spune Diana Ieremia, absolventa a Facultatii de Limbi Straine, promotia 1999.

mai multe aici…

3. Cursurile de limbi străine, o piaţă de cinci milioane de euro

Investiţiile străine şi operaţiunile de comerţ internaţional cresc afacerile firmelor de specialitate.
Engleza este, pe lângă o limbă de circulaţie internaţională, şi o afacere. Una chiar foarte profitabilă. În ultima perioadă, companiile specializate în predarea limbilor străine au tot mai mulţi clienţi, proveniţi mai ales din rândul oamenilor de afaceri. Prin urmare, şi încasările au început să crească pe măsură.

După o analiză proprie pe baza datelor disponibile la Registrul Comerţului ale celor aproape 100 de firme care au ca obiect de activitate predarea de limbi străine, specialiştii din domeniu au calculat o piaţă de aproximativ cinci milioane de euro.

mai multe aici…

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
Call Now Button0755.543.543