Ştiri #2

1. Romana, prima limba est-europeana in care va transmite Euronews.
Philippe Cayla, presedintele Euronews, a anuntat ca postul de stiri european multilingv urmeaza sa se extinda si in limba romana.

Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa in care a fost prezentat noul director editorial al Euronews, Lucian Sarb, informeaza Antena3.

Astfel, limba romana ar putea fi prima limba din sud-estul Europei in care va fi prezentat postul.

mai multe aici…

2. Cercetatorii britanici au descoperit cele mai vechi cuvinte folosite in limba engleza.

Oamenii de stiinta au atestat ca “I”, “we”, “two” si “three” sunt componente ale vocabularului care dateaza de zeci de mii de ani, informeaza BBC.

Testele efectuate cu ajutorul computerului au analizat rata frecventa schimbarii cuvintelor, din limba engleza si limbajul impartasit de patrimoniul cultural.

mai multe aici…

3. Către un Master european în traduceri

Crearea rețelei dedicate Masterului european în traduceri (EMT) va constitui tema centrală a unei conferințe internaționale organizate de Comisia Europeană la Bruxelles, între 16 și 17 martie 2009. În cadrul acesteia, peste o sută de universități și alte părți implicate în procesul de formare a traducătorilor se vor reuni pentru a defini criteriile pe care programele de formare vor trebui să le îndeplinească pentru a obține o etichetă de calitate comună „EMT”. Comisia Europeană invită universitățile care formează traducători profesioniști să se alăture unei rețele europene de programe de formare de înaltă calitate.

„În întreaga Uniune Europeană, universitățile propun programe de formare atractive și de înaltă calitate pentru traducători, care permit formarea unui număr suficient de traducători profesioniști competenți nu numai pentru Comisie și pentru celelalte instituții ale UE, ci pentru întreaga piață a traducerilor” a declarat Leonard Orban, Comisarul european pentru multilingvism.

mai multe aici…

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
Call Now Button0755.543.543