Ştiri #3

1. Copiii mici învaţă o limbă străină mai uşor şi mai corect

Un cercetator de la Collegium de Lyon exploreaza invatarea limbajului

Copiii mici invata o limba straina mai usor si mai corect decat adultii.
Collegium de Lyon (Franta) il gazduieste, de cateva luni, pe lingvistul canadian Yvan Rose, specialist in invatarea limbajului la copii. Cercetatorul isi concentreaza cercetarea pe perioada dintre gangurit si pana la construirea primelor fraze, spre varsta de 4 ani. Cercetarile sale sunt menite sa contribuie la o mai buna intelegere a mecanismelor de invatare a limbajului la copii si, din punct de vedere teoretic, la stabilirea unor legaturi mai concrete intre axele de cercetare privind perioadele pre-verbale si cele verbale.

mai multe aici…

2. Cum ar putea ajunge chineza stăpâna limbilor străine

Tiberiu Ioan este proprietarul unei afaceri in domeniul IT si spune ca merge frecvent in China pentru business. “In urma cu patru ani, cand am inceput sa calatoresc la Shenyang, nu intelegeam nimic in chineza si eram in permanenta dependent de ghidul pe care il angajasem.” Tiberiu s-a inscris in urma cu un an si jumatate la un curs de chineza, iar in prezent se declara fericit pentru ca nu mai depinde total de nimeni. “Nu am renuntat complet la ghid, dar am reusit sa negociez pretul produselor si sa fac comenzile in chineza.”

Profesorii spun ca unul dintre motivele numarului mic al celor care aleg sa invete o limba straina mai putin cunoscuta tine de aparenta dificultate a invatarii unui alfabet complet nou, cum se intampla in cazul celui chinezesc. De fapt, in primele trei sau patru luni, totul pare complet strain, dar dintr-o data universul pare ca se deschide, iar vorbitorii spun ca invatarea limbii chineze nu este mai dificila decat alta limba.

mai multe aici…

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!
Call Now Button0755.543.543