5 motive pentru care greșelile de gramatică nu ar trebui să te oprească să vorbești în engleză!

Engleza este peste tot, vorbită și folosită în multe companii și în multe medii dar întâlnim în companiile cu care lucrăm multe persoane care nu pot vorbi de frică că vor greși. “Ce vor spune colegii mei dacă voi face doar greșeli când vorbesc?” “Ce fac dacă folosesc un termen greșit atunci când fac o prezentare?”, “Ce fac dacă uit exact un termen specific industriei mele în engleză?” “Vreau să fiu testat singur, nu în prezența colegilor!”

Și este absolut normal ca oamenii care au învățat o limbă străină concentrați pe gramatică să gândească așa! Dar iată mai jos 5 motive pentru care ar trebui să începi chiar de mâine să vorbești engleză!

1. Toată lumea greșește!

Da, chiar și vorbitorii nativi. Sunt sigură că vi s-a întâmplat asta și în română, să vă aflați în situații în care anumite cuvinte vin mai greu sau vă ia ceva timp până să găsiți cuvântul potrivit! De asemenea, călătorind prin Anglia, am auzit multe persoane, unele educate, nefolosind corect forma negativă sau interogativă a prezentului deși profesorii mei din școala românească nu erau foarte fericiți când noi făceam această greșeală dar ei nu păreau stresați de acest lucru!

2. Nu primești notă pentru engleza pe care o vorbești!

Dacă faci afaceri în engleză sau ai întâlniri de business în engleză, partenerul tău străin va fi atent la ceea ce spui nu la cum spui! Concentrează-te să fii înțeles!

3. Și un cuvânt ales greșit ar putea funcționa!

Să zicem că ai ales greșit un cuvânt, partenerul tău sigur va înțelege ce ai vrut să spui. Dacă totuși nu înțelege, vei fi întrebat imediat și sigur vei găsi un cuvânt înlocuitor. Poți de asemenea să explici situația dând mai multe exemple sau revenind la situații mai vechi de business în care te-ai confruntat cu aceeași situație.

4. Fiecare are un accent – unii îl au mai pronunțat, alții mai puțin!

Dacă vreodată v-ați aflat la telefon cu o persoană care avea un accent pronunțat și v-ați speriat că nu v-ați înțelege, recomandarea Echo ar fi ca după conversația telefonică să scrieți un email de follow-up! Oricum, oricât de descurajant și frustrant ar părea, nu este un motiv bun să nu mai vorbiți în engleză sau să aveți trac mult atunci când o faceți!

5. Conversațiile aduc încrederea!

Cea mai bună metodă de a spori încrederea în a vorbi este să începi de la conversații mici până la conversații mai ample în engleză. Vorbind, vei descoperi în replicile interlocutorilor tăi modalități de a te exprima în viitor, cuvinte noi pe care le-ai putea internaliza mai repede decât să înveți liste de cuvinte sau structuri gramaticale corecte pe care, tot auzindu-le, le vei însuși!

Așadar la început de 2018, îți doresc să vorbești în engleză chiar dacă nu perfect! Să încerci să vorbești cât mai mult și cu cât mai diverși interlocutori pentru a-ți îmbunătăți singura abilitate vizibilă atunci când vine vorba de cunoașterea limbilor străine!

Share this :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

× Contactați-ne pe WhatsApp!