Cursuri bulgara la Echo

Bulgara este o limbă indo-europeană cu o evoluţie importantă faţă de celelalte limbi slave şi s-a manifestat mai ales în dispariţia declinării substantivului. Limba bulgară este vorbită de mai mult de 12 milioane de locuitori din Bulgaria dar de asemenea din Turcia, Ucraina, Macedonia, Serbia, România.

Limba bulgară a fost prima limbă slavă care a fost scrisă. A apărut prima dată în secolul 9 folosind alfabetul glagolitic care a fost treptat înlocuit de alfabetul chirilic.

La sfârșitul secolului 18, alfabetul bulgar s-a adaptat la o versiune rusească a alfabetului chirilic. În secolul 19, alfabetul conținea între 28 și 44 litere dar varianta lui Marin Drinov cu 32 de litere a rămas până în 1945 când a avut loc reforma ortografică.

Expresii folositoare în bulgară:

Care este numele tău/dumneavoastră?

  • Как се казваш? (Kak se kazvash?) - exprimare informală
  • Как се казвате? (Kak se kazvate?) - exprimare formală

De unde ești/sunteți?

  • Откъде сте? (Otkãde ste) – exprimare formală
  • Откъде си? (Otkãde si)- exprimare informală

Bulgara modernă a împrumutat multe cuvinte din limba greacă şi turcă în timpul dominaţiei turceşti iar mai recent, a împrumutat cuvinte din rusă, franceză şi germană.

Dacă vorbiți limba bulgară, se spune că veți înțelege cu siguranță și macedoneană, sârbă, croată, slovenă.

La Centrul de Limbi Străine Echo, puteţi urma cursuri de limba bulgară în variantă individuală sau de grup restrâns. De asemenea, Echo poate organiza cursuri corporate de limba bulgară la sediul companiei dvs.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!

Call Now Button0755.543.543