Cursuri croata la Echo

Limba croată face parte din grupul de limbi slavice de sud şi este folosită în mod obişnuit de croaţi. Ea se bazează pe dialectul stocav şi alfabetul este latin.

Croata modernă este rezultatul a mai mult de 900 de ani de literatură, un amestec de croată ecumenică şi croată laică. Croata ecumenică a fost abandonată la mijlocul secolului XIV.

La începutul secolului XX, croata a fuzionat cu sârba deşi foarte mulţi scriitori s-au opus acestui lucru. După căderea comunismului, situaţia limbii croate s-a stabilizat.

Eliberată de presiunea politică, croata a suferit un proces de recroatizare.

Dacă vorbitorii de limba bosniacă, sârbă sau croată au tendința de a face diferențe între aceste limbi, este pentru că ei vor să evidențieze diferențele politice, culturale, religioase din această regiune iar limba a devenit un motiv de a reafirma identități etnice.

Astăzi limba croată este vorbită de aproximativ 6 milioane de oameni, în mare parte în Croația dar și în Bosnia și Herzegovina, Austria, Ungaria, Slovacia și Italia.

Vreți să aflați câteva din particularitățile limbii croate? Atunci la Echo, vă puteți înscrie la cursuri individuale sau în grup restrâns. Dacă faceți parte dintr-o companie care ar dori să organizeze cursuri corporate de limba croată, atunci Echo este școala potrivită.

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!

Call Now Button0755.543.543