Cursuri limba greaca la Echo

Greaca este o limbă indo-europeană care a fost prezentă încă din secolul XIV (ICh) pe inscripţiile cretane.

Greaca modernă este o limbă vie şi una dintre cele mai bogate limbi cunoscute cu mai mult de 600.000 de cuvinte. Multe dintre cuvinte şi expresii au rămas neschimbate de-a lungul secolelor şi au intrat chiar şi în alte limbi.

Precum limba latină, greaca a influențat alte limbi străine așa că dacă veți începe să studiați limba greacă, vă va ajuta să recunoașteți și să înțelegeți un număr semnificativ de cuvinte în limbile europene sau non-europene.

Deși greaca a contribuit la formarea unor cuvinte în limba engleză de exemplu, în ultima vreme greaca a împrumutat un număr semnificativ de cuvinte din limba engleză, grecii fiind foarte deschiși să preia și să adopte anumite expresii din engleză.

Greaca este o limbă inflexionară unde substantivele au gen (masculin, feminin, neutru), caz (nominativ, genitiv, acuzativ, dativ, vocativ) şi număr (singular, dual şi plural) şi verbele au patru moduri, trei diateze şi trei numere.

Dacă v-ați hotărât să urmați cursuri de limba greacă la Echo, o gamă variată de formate la care vă puteți înscrie vă stă la dispoziție:

  • curs individual de limba greacă cu atenție specială, dedicată dumneavoastră sau nevoilor dvs;
  • curs grup de limba greacă în care sunteți încadrat într-o grupă restrânsă de 6-10 persoane;
  • curs de limba greacă în grup restrâns;
  • curs de limba greacă corporate la sediul companiei dumneavoastră, după o testare prealabilă.

Știați că limba greacă diferențiază între vorbirea formală și informală? Tu - εσύ [esy] versus dumneavoastră - εσείς [eseis]. De asemenea, când doriți să vă adresați unui domn, veți spune κύριε [kyrie] sau unei doamne κυρία [kyria] urmat de prenume.

Limba greacă este una din cele mai vechi limbi indo-europene iar împreună cu latina, a influențat alte limbi așa că învățarea acestei limbi poate aduce multe beneficii dacă ați hotărât să învățați mai mult de o limbă străină. Interesant este că, deși greaca a contribuit în mod vizibil la vocabularul și gramatica altor limbi, ea este actualmente influențată de alte limbi și în special de limba engleză. De exemplu, în limba greacă există cuvinte provenite din limba engleză:

  • φρικάρω [frikaro] vine de la verbul englezesc “to freak out”
  • παρκάρω [parkaro] vine de la verbul englezesc “to park”
  • γκλαμουριά [glamouria] vine de la cuvântul englezesc “glamour”

Vorbiți fluent în orice limbă!

Cursuri stimulative, structurate în lecții relevante și interesante
care se desfășoară într-un mediu atrăgător și confortabil.
Profesori dinamici și dedicați!

Aflați mai mult!

Call Now Button0755.543.543